Connect with us

Actual

Se îngroașă gluma la Mangalia! Consilierii și localnicii îl trag de urechi pe primar!

Maria Ionescu

Publicat

la

Nu știu cum gândesc cei mai mulți locuitori ai municipiului Mangalia – de fapt este extrem de greu să cunoști opinia câtorva oameni, darămite pe cea a unui întreg oraș. Așadar, sunt obligată să mă raportez la declarațiile care ajung în spațiul public. În urmă cu numai câteva minute am primit un comunicat de presă din partea organizației locale a PMP, care îi transmite și prin intermediul presei o scrisoare deschisă primarului ales. Iată cum sună acest mesaj:

” Stimate domnule primar Radu Cristian,

Noi, consilierii Partidului Miscarea Populară, membri ai Consiliului Local Mangalia, Mihai Sorin, Silistră Elena-Alexandra si Dop Oprea, va reamintim faptul că, potrivit art. 66, alin. 1 din Legea 215/2001 republicată (Legea administrației publice locale) răspundeți de buna funcționare a administrației publice locale și sunteți obligat, conform Legii 52/2003 să sporiți gradul de transparență la nivelul întregii administrații publice.
În acest sens, vă precizăm faptul că așteptăm să dați dovadă de transparență în relația cu cetățenii și să puneți la dispoziția tuturor locuitorilor din municipiul Mangalia, urbe pe care o conduceți și față de care aveți unele îndatoriri și obligații, Strategia de Dezvoltare Locală.
V-am solicitat în data de 29.08.2016, printr-o cerere scrisă, același lucru, dar nu ați binevoit nici până la această dată să ne răspundeți. Menționăm faptul că este important să dispunem de acest SDL, în condițiile în care orice proiect care se va dezvolta pe raza municipiului Mangalia trebuie să se încadreze în acest program de dezvoltare.consilieri pMP mangalia
Urmați exemplul altor municipii, precum Tulcea, care a organizat o întâlnire publică cu autoritățile județene și prezentați-ne Strategia de Dezvoltare Locală. Cei din conducerea municipiului Tulcea confirmă ceea ce și dumneavoastră ar fi trebuit să știți: “Nu vor primi finanțare proiectele care nu se vor regăsi în Strategia de Dezvoltare Locală. Orice proiect trebuie să se încadreze în acest document strategic care reprezintă un cumul de tendințe ale municipalității pe o perioadă de timp”.
Ceea ce pentru alte localități este firesc, la noi ajunge, de cele mai multe ori, o luptă crâncenă de a întra în normalitate. Prin lipsa dumneavoastră de cooperare, ne puneți în imposibilitatea de a ne exercita obligația de a veni în sprijinul cetățeanului și de a iniția proiecte. Blocați orice mijloc de a munci în slujba cetățeanului.
Domnule primar, oamenii v-au acordat un vot de încredere la alegerile locale. Demonstrați că l-ați meritat! Demonstrați că sunteți primarul tuturor și că vreți binele acestui oraș!” Pe măsură ce vom m ai intra în posesia unor astfel de opinii, vă văm ține la curent!

Locuitorii sunt extrem de nemulțumiți de activitatea primarului

De curiozitate, pentru a vedea comentariile locuitorilor municipiului Mangalia, am intrat pe pagina de facebook a primarului. Și, știți cum este, oamenii postează exact ceea ce simt și ceea ce și-ar dori. Tocmai de aceea am ales să public mai multe opinii. Ieri dimineață, edilul municipiului posta următorul mesaj pe FB: ”Va invit la vot! Haideti sa ajutam proiectul pentru dotarea Camerei de Primiri Urgente Copii a Spitalului Municipal Mangalia sa castige concursul!”. Reacțiile localnicilor au fost multiple și s-au  îndreptat în mai multe direcții. Iată ce scrie Mădălin Cmm Coman: ”Portul turistic are nevoie de raparatii majore ! Cand votam si pentru asta? Macar de ar fi fost asta. Lumini nu sunt. Fantanile arteziene nu mai functioneaza, marmura aia sau ce ea e sparta …..sunt multe de rezolvat in portul ala…asta ca sa nu trecem la oras. In colonisti ne mananca serpii ca nu ii vedem de boschetii de pe trotuare, gropile nu lipsesc, primaria o sa cada pe e:)) deja a inceput sa se cojeasca varul am vazut, gazonul din oras e galben, corabia de la gheorghita si loc de crescut boscheti, fantana arteziana de la posta veche nu mai dunctioneaza, aleea de la digul de pe plaja Diana s-a darmat”. Și nu este singurul comentariu de natură a-i ridica tensiunea edilului. Iacob Balasca Laura scrie: ”Sunt multe de rezolvat….dar cine sa le faca???? Primarul a disparut dupa votare…..” Și Lavinia Petruta își exprimă clar punctul de vedere: ”Mangalia e in bezna… Ti-e si frica sa te plimbi seara pe strazi. Faceti economie la lumina? De-abia ce rasare cate un bec la nuj cati metri. Daca o tinem asa… Nu o sa mai fie nici becul ala…” Nici Grosu Dorin  nu pare a fi mulțumit de oraș: ”Pentru salariile si pensiile voastre de politicieni scarbosi nu faceti concursuri, le adoptati direct ! Ce trebuie prostimii , adica noua, le supuneti la 367875 de voturi si sedinte !!! Sa va ia dracu cu ideile voastre de analfabeti si smecheri corditi !”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Avem parte de o toamnă frumoasă. Vezi când e posibil să apară ploile

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT Cu ușoare variații de la o zi la alta, intervalul 14 – 21 octombrie va fi caracterizat de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, înregistrându-se valori medii cuprinse între 24 și 26 de grade. Ulterior datei de 21 octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca maximele să scadă de la 24 de grade în medie, spre valori în jurul a 18 grade spre sfârșitul intervalului de prognoză (în perioada 24 – 27 octombrie), valori normale pentru această perioadă din an. În intervalul 14 – 22 octombrie, variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmând să se înregistreze valori cuprinse între 10 și 12 grade în medie. Ulterior datei de 22 octombrie, temperaturile minime vor scădea treptat, astfel că în ultimele zile de prognoză (în intervalul 24 – 27 octombrie) se vor atinge în medie 8 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere începând cu data de 21 octombrie.

CRIŞANA În prima săptămână de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, urmând a se înregistra, în medie, temperaturi cu mult peste cele normale, între 24 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în primele zile (14 , 15 și 16 octombrie). Ulterior vremea se va răci, astfel că până la la finalul intervalului de prognoză se vor înregistra maxime normale pentru perioada din an, acestea urmând a se situa în jurul a 18 grade. Regimul termic nocturn va avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că până în jurul datei de 21 octombrie variațiile vor fi mici de la o noapte la alta, urmând a se înregistra în medie în jur de 10 grade, pentru ca apoi acestea să scadă ușor până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză spre 7 grade, în medie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în perioada 21 – 27 octombrie.

TRANSILVANIA În intervalul 14 – 21 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime cuprinse între 22 și 24 de grade, în medie. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime în jurul celor normale, acestea coborând spre 15 grade la sfâșitul intervalului de prognoză. Până în jurul datei de 23 octombrie, variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 7 grade. Apoi, minimele vor coborî spre o medie de 4 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va crește începând cu data de 21 octombrie.

MARAMUREŞ În intervalul 14 – 20 octombrie, cu ușoare variații de la o zi la alta, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, urmând a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 22 și 25 de grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în zilele de 15 și 16 octombrie. Apoi, o răcire treptată a vremii va determina înregistrarea până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză a unor temperaturi maxime în general apropiate de cele normale pentru perioada din an, maximele coborând până spre medii în jurul a 17 grade. În intervalul 14 – 22 octombrie, temperaturile minime se vor încadra, în medie, între 7 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în 20 și 21 octombrie, apoi vor scădea spre 6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în a doua săptămână de prognoză.

MOLDOVA La începutul intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, apoi acestea vor scădea treptat, situându-se în general în jurul mediilor multianuale. Astfel, în intervalul 14 – 21 octombrie se vor înregistra maxime cuprinse între 20 și 24 de grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în prima zi. Apoi, temperaturile vor continua să scadă ușor spre medii în jurul a 14 grade, până la sfârșitul intervalului. Până în data de 21 octombrie variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, acestea urmând a se situa în jurul a 9 grade, apoi vor scădea treptat spre o medie de 6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va crește începând cu data de 22 octombrie.

DOBROGEA În prima zi a intervalulului, regimul termic va fi caraterizat de temperaturi diurne mai ridicate decât cele normale perioadei, apoi variațiile mici de la o zi la alta vor conduce la înregistrarea unor valori maxime, în general, apropiate de mediile multianuale. Astfel, în prima zi maximele se vor situa în jurul a 20 de grade, aoi vor scădea ușor și se vor înregistra maxime cuprinse între 16 și 18 grade. În ceea ce privește evoluția minimelor, variația acestora va fi nesemnificativă, astfel că, pe parcursul intervalului de prognoză, se vor încadra între 10 și 12 grade în medie, cu cele mai ridicate valori în prima săptămână. Probabilitatea de apariție a ploilor va crește începând cu data de 22 octombrie.

MUNTENIA Cu mici variații de la o zi la alta, în intervalul 14 – 21 octombrie regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în general mai ridicate decât cele normale, acestea urmând a se încadra în medie între 22 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului. Apoi, o răcire treptată va determina înregistrarea unor maxime apropiate de cele specifice perioadei, între 16 și 18 grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în zilele de 22, 23 și 24 octombrie. În ceea ce privește parcursul minimelor, variațiile vor fi nesemnificative în perioada 14 – 23 octombrie, când în medie se vor înregistra valori de 9…10 grade. Ulterior minimele vor coborî ușor, spre o medie de 7 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 22 – 27 octombrie.

OLTENIA În intervalul 14 – 21 octombrie vremea va fi cu mult mai caldă decât în mord normal, astfel că maximele se vor încadra între 22 și 26 de grade, în medie. Apoi, vremea se va răci treptat conducând la înregistrarea unor temperaturi maxime în jurul celor normale, cuprinse în medie între 16 și 18 grade, cu cele mai scăzute valori spre sfârșitul intervalului. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că până în jurul datei de 22 octombrie se vor situa în jurul a 10 grade, apoi vor scădea spre o medie regională în jurul a 8 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în a doua săptămână de prognoză.

LA MUNTE În perioada 14 – 20 octombrie vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, deși de la o zi la alta vor exista mici variații, maximele urmând astfel a se încadra, în medie, între 16 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 14 – 16 octombrie. Ulterior, o răcire treptată a vremii va determina înregistrarea unor maxime în jurul celor normale, acestea coborând spre 8 grade, în medie, în ultima zi de prognoză, pornind de la medii în jurul a 14 grade în data de 21 octombrie. Până în jurul datei de 22 octombrie nu vor fi variații notabile în ceea ce privește parcursul minimelor, urmând astfel a se înregistra valori de 8….9 grade, în medie, apoi acestea vor scădea treptat până spre sfârșitul intervalului de prognoză, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere în intervalul 21- 27 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr de 26 de ani din Satu Nou, 5 ani și 6 luni de ÎNCHISOARE pentru furt

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

La data de 11 octombrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Mircea Vodă au depistat un bărbat, de 26 de ani, din localitatea Satu Nou, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă, informează polițiștii constănțeni.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Au început lucrările pe DN3, între Constanța și Valu lui Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, DRDP Constanța a postat pe pagina sa de facebook un anunț important pentru participanții la trafic care se deplasează între Constanța și Valu lui Traian.

Potrivit acestuia, D.R.D.P. Constanța anunță că azi demarează lucrările de montare parapet rigid (beton) în zona mediană, pe DN 3, între km 249+305 – 252+945, între localitățile Valu lui Traian și Constanța.

”Precizăm că după montarea parapetelor, se va crea un punct de întoarcere provizoriu la km 250+662, respectiv între Valu lui Traian (CT) și nodul rutier A4.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, specifică DRDP Constanța.

foto: arhiva D.R.D.P. Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: