Connect with us

Actual

Se îngroașă gluma la Mangalia! Consilierii și localnicii îl trag de urechi pe primar!

Maria Ionescu

Publicat

la

Nu știu cum gândesc cei mai mulți locuitori ai municipiului Mangalia – de fapt este extrem de greu să cunoști opinia câtorva oameni, darămite pe cea a unui întreg oraș. Așadar, sunt obligată să mă raportez la declarațiile care ajung în spațiul public. În urmă cu numai câteva minute am primit un comunicat de presă din partea organizației locale a PMP, care îi transmite și prin intermediul presei o scrisoare deschisă primarului ales. Iată cum sună acest mesaj:

” Stimate domnule primar Radu Cristian,

Noi, consilierii Partidului Miscarea Populară, membri ai Consiliului Local Mangalia, Mihai Sorin, Silistră Elena-Alexandra si Dop Oprea, va reamintim faptul că, potrivit art. 66, alin. 1 din Legea 215/2001 republicată (Legea administrației publice locale) răspundeți de buna funcționare a administrației publice locale și sunteți obligat, conform Legii 52/2003 să sporiți gradul de transparență la nivelul întregii administrații publice.
În acest sens, vă precizăm faptul că așteptăm să dați dovadă de transparență în relația cu cetățenii și să puneți la dispoziția tuturor locuitorilor din municipiul Mangalia, urbe pe care o conduceți și față de care aveți unele îndatoriri și obligații, Strategia de Dezvoltare Locală.
V-am solicitat în data de 29.08.2016, printr-o cerere scrisă, același lucru, dar nu ați binevoit nici până la această dată să ne răspundeți. Menționăm faptul că este important să dispunem de acest SDL, în condițiile în care orice proiect care se va dezvolta pe raza municipiului Mangalia trebuie să se încadreze în acest program de dezvoltare.consilieri pMP mangalia
Urmați exemplul altor municipii, precum Tulcea, care a organizat o întâlnire publică cu autoritățile județene și prezentați-ne Strategia de Dezvoltare Locală. Cei din conducerea municipiului Tulcea confirmă ceea ce și dumneavoastră ar fi trebuit să știți: “Nu vor primi finanțare proiectele care nu se vor regăsi în Strategia de Dezvoltare Locală. Orice proiect trebuie să se încadreze în acest document strategic care reprezintă un cumul de tendințe ale municipalității pe o perioadă de timp”.
Ceea ce pentru alte localități este firesc, la noi ajunge, de cele mai multe ori, o luptă crâncenă de a întra în normalitate. Prin lipsa dumneavoastră de cooperare, ne puneți în imposibilitatea de a ne exercita obligația de a veni în sprijinul cetățeanului și de a iniția proiecte. Blocați orice mijloc de a munci în slujba cetățeanului.
Domnule primar, oamenii v-au acordat un vot de încredere la alegerile locale. Demonstrați că l-ați meritat! Demonstrați că sunteți primarul tuturor și că vreți binele acestui oraș!” Pe măsură ce vom m ai intra în posesia unor astfel de opinii, vă văm ține la curent!

Locuitorii sunt extrem de nemulțumiți de activitatea primarului

De curiozitate, pentru a vedea comentariile locuitorilor municipiului Mangalia, am intrat pe pagina de facebook a primarului. Și, știți cum este, oamenii postează exact ceea ce simt și ceea ce și-ar dori. Tocmai de aceea am ales să public mai multe opinii. Ieri dimineață, edilul municipiului posta următorul mesaj pe FB: ”Va invit la vot! Haideti sa ajutam proiectul pentru dotarea Camerei de Primiri Urgente Copii a Spitalului Municipal Mangalia sa castige concursul!”. Reacțiile localnicilor au fost multiple și s-au  îndreptat în mai multe direcții. Iată ce scrie Mădălin Cmm Coman: ”Portul turistic are nevoie de raparatii majore ! Cand votam si pentru asta? Macar de ar fi fost asta. Lumini nu sunt. Fantanile arteziene nu mai functioneaza, marmura aia sau ce ea e sparta …..sunt multe de rezolvat in portul ala…asta ca sa nu trecem la oras. In colonisti ne mananca serpii ca nu ii vedem de boschetii de pe trotuare, gropile nu lipsesc, primaria o sa cada pe e:)) deja a inceput sa se cojeasca varul am vazut, gazonul din oras e galben, corabia de la gheorghita si loc de crescut boscheti, fantana arteziana de la posta veche nu mai dunctioneaza, aleea de la digul de pe plaja Diana s-a darmat”. Și nu este singurul comentariu de natură a-i ridica tensiunea edilului. Iacob Balasca Laura scrie: ”Sunt multe de rezolvat….dar cine sa le faca???? Primarul a disparut dupa votare…..” Și Lavinia Petruta își exprimă clar punctul de vedere: ”Mangalia e in bezna… Ti-e si frica sa te plimbi seara pe strazi. Faceti economie la lumina? De-abia ce rasare cate un bec la nuj cati metri. Daca o tinem asa… Nu o sa mai fie nici becul ala…” Nici Grosu Dorin  nu pare a fi mulțumit de oraș: ”Pentru salariile si pensiile voastre de politicieni scarbosi nu faceti concursuri, le adoptati direct ! Ce trebuie prostimii , adica noua, le supuneti la 367875 de voturi si sedinte !!! Sa va ia dracu cu ideile voastre de analfabeti si smecheri corditi !”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Primul caz de coronavirus în România

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

 

S-a confirmat primul caz de coronavirus din România! Este vorba despre o persoană din Gorj, care a intrat în contact cu cetățeanul italian.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare cu coronavirus a fost depistat între persoanele din Gorj care au intrat în contact cu italianul bolnav.

În acest moment se aşteaptă rezultatul analizelor pentru o a doua persoană suspectă de coronavirus.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ziua Portului Constanţa, la Budapesta

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 26 februarie 2020, s-a desfășurat, la Budapesta, Ziua Portului Constanța, eveniment ajuns la cea de-a XIII-a ediție, devenit de referință în domeniul transporturilor și logisticii.
Evenimentul organizat de CN APM SA la Aquaworld Resort Budapesta, are ca obiectiv menținerea Portului Constanța în atenția transportatorilor din Ungaria, o țară cu o economie în creștere și o piață dinamică și consolidarea relațiilor deja construite cu partenerii din Ungaria și identificarea de noi parteneriate.

Alături de CN Administrația Porturilor Maritime SA, au participat companii de referință de pe platforma portuară – Comvex, Romcargo Maritim, Socep, Silk Route Shipping, TTS, Umex.

Cei peste 130 de invitați din Ungaria – reprezentanți ai porturilor de pe Dunăre, ai terminalelor de containere, companiilor din domeniul transporturilor și logisticii, traderi de cereale au căutat împreună noi posibilități de dezvoltare a afacerilor, soluții la problemele cu care se confruntă, noi parteneri și căi de colaborare eficientă. Directorul general al CN APM SA, Costel Stanca a declarat în deschiderea evenimentului că „România și Ungaria, țări riverane Dunării, au o misiune specială, aceea de a sprijini prin eforturi comune strategia UE pentru regiunea Dunării, obiectivul comun fiind cel de a crește navigabilitatea fluviului ce leagă țările europene dincolo de orice graniță, fie că este politică, economică sau socială, în beneficiul tuturor părților.

Scopul nostru este acela de a construi parteneriate solide cu parteneri din Ungaria și alte țări riverane, și încă o dată, Ziua Portului Constanța la Budapesta este evenimentul perfect pentru a oferi participanților cadrul optim de a-și consolida afacerile cu Portul Constanța, cel mai important hub din Marea Neagră și port de tranzit pentru Europa Centrală și de Est“.

Traficul total de mărfuri dintre Portul Constanța și Ungaria, a fost în 2019, de 2,5 milioane tone, în topul celor mai importante mărfuri fiind combustibilii minerali solizi, cerealele și îngrășămintele chimice și naturale.

Alături de CN APM, în panelul de discuții, au luat parte la dezbateri reprezentanți ai companiilor românești care fac eforturi de a îmbunătăți legăturile dintre Portul Constanța și partenerii ungari.

S-au abordat teme referitoare la perspectivele traficului intermodal pe relația Orientul Apropiat – Portul Constanța – Ungaria, importanța Portului Constanța pe Drumul Mătăsii – Ungaria și modalitățile de îmbunătățire a transportului feroviar pe ruta Constanța – Ungaria.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Președintele Klaus Iohannis a decis: Florin Cîțu, premier desemnat

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După mai bine de 3 ore de cosultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare, președintele Klaus Iohannis a desemnat un nou prim ministru. Este vorba despre Florin Cîțu, ministrul Finanțelor în Guvernul Orban.

”Noi nu ne dorim să blocăm România, ci să mergem mai departe, să rezolvăm problemele României. Am decis deja să fac deja o desemnare pentru a mişca lucrurile.Astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor, care se va prezenta, sper,  într-un timp scurt în faţa Parlamentului cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare”, a declarat preşedintele.

Amintim că premierul Ludovic Orban și-a depus mandatul.

Florin Cîțu a primit avize negative din partea membrilor Comisiilor din Parlament atât în cazul Guvernului Orban I cât și la prezentarea Guvernului Orban II.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: