Connect with us

Actual

Se îngroașă gluma la Mangalia! Consilierii și localnicii îl trag de urechi pe primar!

Maria Ionescu

Publicat

la

Nu știu cum gândesc cei mai mulți locuitori ai municipiului Mangalia – de fapt este extrem de greu să cunoști opinia câtorva oameni, darămite pe cea a unui întreg oraș. Așadar, sunt obligată să mă raportez la declarațiile care ajung în spațiul public. În urmă cu numai câteva minute am primit un comunicat de presă din partea organizației locale a PMP, care îi transmite și prin intermediul presei o scrisoare deschisă primarului ales. Iată cum sună acest mesaj:

” Stimate domnule primar Radu Cristian,

Noi, consilierii Partidului Miscarea Populară, membri ai Consiliului Local Mangalia, Mihai Sorin, Silistră Elena-Alexandra si Dop Oprea, va reamintim faptul că, potrivit art. 66, alin. 1 din Legea 215/2001 republicată (Legea administrației publice locale) răspundeți de buna funcționare a administrației publice locale și sunteți obligat, conform Legii 52/2003 să sporiți gradul de transparență la nivelul întregii administrații publice.
În acest sens, vă precizăm faptul că așteptăm să dați dovadă de transparență în relația cu cetățenii și să puneți la dispoziția tuturor locuitorilor din municipiul Mangalia, urbe pe care o conduceți și față de care aveți unele îndatoriri și obligații, Strategia de Dezvoltare Locală.
V-am solicitat în data de 29.08.2016, printr-o cerere scrisă, același lucru, dar nu ați binevoit nici până la această dată să ne răspundeți. Menționăm faptul că este important să dispunem de acest SDL, în condițiile în care orice proiect care se va dezvolta pe raza municipiului Mangalia trebuie să se încadreze în acest program de dezvoltare.consilieri pMP mangalia
Urmați exemplul altor municipii, precum Tulcea, care a organizat o întâlnire publică cu autoritățile județene și prezentați-ne Strategia de Dezvoltare Locală. Cei din conducerea municipiului Tulcea confirmă ceea ce și dumneavoastră ar fi trebuit să știți: “Nu vor primi finanțare proiectele care nu se vor regăsi în Strategia de Dezvoltare Locală. Orice proiect trebuie să se încadreze în acest document strategic care reprezintă un cumul de tendințe ale municipalității pe o perioadă de timp”.
Ceea ce pentru alte localități este firesc, la noi ajunge, de cele mai multe ori, o luptă crâncenă de a întra în normalitate. Prin lipsa dumneavoastră de cooperare, ne puneți în imposibilitatea de a ne exercita obligația de a veni în sprijinul cetățeanului și de a iniția proiecte. Blocați orice mijloc de a munci în slujba cetățeanului.
Domnule primar, oamenii v-au acordat un vot de încredere la alegerile locale. Demonstrați că l-ați meritat! Demonstrați că sunteți primarul tuturor și că vreți binele acestui oraș!” Pe măsură ce vom m ai intra în posesia unor astfel de opinii, vă văm ține la curent!

Locuitorii sunt extrem de nemulțumiți de activitatea primarului

De curiozitate, pentru a vedea comentariile locuitorilor municipiului Mangalia, am intrat pe pagina de facebook a primarului. Și, știți cum este, oamenii postează exact ceea ce simt și ceea ce și-ar dori. Tocmai de aceea am ales să public mai multe opinii. Ieri dimineață, edilul municipiului posta următorul mesaj pe FB: ”Va invit la vot! Haideti sa ajutam proiectul pentru dotarea Camerei de Primiri Urgente Copii a Spitalului Municipal Mangalia sa castige concursul!”. Reacțiile localnicilor au fost multiple și s-au  îndreptat în mai multe direcții. Iată ce scrie Mădălin Cmm Coman: ”Portul turistic are nevoie de raparatii majore ! Cand votam si pentru asta? Macar de ar fi fost asta. Lumini nu sunt. Fantanile arteziene nu mai functioneaza, marmura aia sau ce ea e sparta …..sunt multe de rezolvat in portul ala…asta ca sa nu trecem la oras. In colonisti ne mananca serpii ca nu ii vedem de boschetii de pe trotuare, gropile nu lipsesc, primaria o sa cada pe e:)) deja a inceput sa se cojeasca varul am vazut, gazonul din oras e galben, corabia de la gheorghita si loc de crescut boscheti, fantana arteziana de la posta veche nu mai dunctioneaza, aleea de la digul de pe plaja Diana s-a darmat”. Și nu este singurul comentariu de natură a-i ridica tensiunea edilului. Iacob Balasca Laura scrie: ”Sunt multe de rezolvat….dar cine sa le faca???? Primarul a disparut dupa votare…..” Și Lavinia Petruta își exprimă clar punctul de vedere: ”Mangalia e in bezna… Ti-e si frica sa te plimbi seara pe strazi. Faceti economie la lumina? De-abia ce rasare cate un bec la nuj cati metri. Daca o tinem asa… Nu o sa mai fie nici becul ala…” Nici Grosu Dorin  nu pare a fi mulțumit de oraș: ”Pentru salariile si pensiile voastre de politicieni scarbosi nu faceti concursuri, le adoptati direct ! Ce trebuie prostimii , adica noua, le supuneti la 367875 de voturi si sedinte !!! Sa va ia dracu cu ideile voastre de analfabeti si smecheri corditi !”

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Cum va fi vremea în intervalul 13 – 26 iulie. Iată prognoza ANM

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pe pagina oficială a Administrației Naționale de Meteorologie a fost postată estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 12 – 26 iulie 2020. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Vremea se va încălzi până în data de 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. În 17 iulie va fi o răcire de aproximativ 6 grade, apoi maximele termice vor crește din nou, astfel încât, la sfârșitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media lor se va situa între 30 și 32 de grade. Media minimelor termice va crește de la 10…12 grade în primele zile, până la 16 grade în dimineața de 17 iulie. În ziua următoare va coborî spre 13 grade, iar în zilele care vor urma va fi tot mai ridicată, până spre 16…17 grade, în 26 iulie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 și 20 iulie.

CRIŞANA

Media maximelor termice va fi în creștere de la 23 de grade în prima zi, până la 28…29 de grade în data de 16 iulie, apoi va scădea cu aproximativ 6 grade, pentru ca din 18 iulie să fie din nou în creștere, până spre 30 de grade în ultima zi. Media minimelor termice va urca de la 9…10 grade în primele zile ale intervalului, până spre 15…16 grade în dimineața de 17 iulie. În 18 iulie va coborî la 13 grade, iar din 19 iulie va crește ușor și treptat și va ajunge să atingă, la finalul intervalului, în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 și 20 iulie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi răcoroasă în primele două zile, când, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 21 de grade, iar minimele de 7…10 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că în data de 16 iulie se va atinge o medie a maximelor de 27…28 de grade, iar în 17 iulie, a minimelor, de 12…13 grade. În următoarele 2 zile se va răci cu până la 2…3 grade, apoi media maximelor va fi din nou în creștere, până la 28 de grade la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 13 grade. Probabilitatea pentru averse va fi în creștere după data de 16 iulie.

MARAMUREŞ

La începutul intervalului vremea va fi răcoroasă, media maximelor fiind de 21 de grade, iar a minimelor de 8…9 grade, apoi se va încălzi, astfel că, în 16 iulie maximele termice vor fi în medie de 26…27 de grade, iar în 17 iulie minimele termice vor atinge o medie de 14 grade. În următoarea zi se va răci, apoi se va relua treptat procesul de încălzire, care se va resimți mai mult la valorile diurne, decât la cele nocturne. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 22 de grade în prima zi, când va fi răcoare, până la 29…30 de grade în data de 16 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 4…5 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 26 și 29 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 11 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 4…5 grade, apoi nu va mai avea variații bruște. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

DOBROGEA

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 24 și 29 de grade, iar a minimelor între 15 și 19 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi modificări semnificative, maximele se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade, iar media minimelor va fi între 18 și 20 de grade. Condiții pentru averse vor fi la începutul intervalului și trecător după data de 18 iulie.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 32 de grade și va deveni călduroasă. În 18 iulie va fi o răcire de aproximativ 4 grade, apoi maximele termice vor crește din nou treptat, astfel încât, în ultimele zile din intervalul de prognoză vremea va redeveni călduroasă. Media minimelor termice va crește până la 17 grade în dimineața de 18 iulie, apoi nu se va mai modifica semnificaiv. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi la începutul intervalului, precum și între 17 și 20 iulie.

OLTENIA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 26 de grade în prima zi, până la 32 de grade în data de 16 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 5…6 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 27 și 32 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 13 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 3…4 grade, apoi nu va mai avea variații bruște. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la începutul intervalului, precum și între 17 și 19 iulie.

LA MUNTE

În prima săptămână media maximelor termice se va situa între 12 și 18 grade, iar a minimelor între 4 și 9 grade, iar în cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor avea o medie cuprinsă între 16 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade. Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, dar mai ales la începutul intervalului, precum și între 16 și 21 iulie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

SC Confort Urban SRL angajează. Vezi ce post este disponibil

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

S.C. Confort Urban S.R.L., cu sediul în Constanţa, str. Vârful cu Dor nr. 10, anunţă selecţie de dosare în vederea participării la concursul pentru ocuparea unui post de electrician în cadrul Serviciului de sistematizare și siguranță rutieră.
Condiţii :

Să fie absolvenţi de studii medii (minim) şi să deţină diplomă în domeniu;
Vechime într-o activitate similară cel puțin 2-3 ani

Să deţină permis de conducere cat. B;

În vederea selecției, candidatul va depune un dosar care va cuprinde următoarele documente:

  • Diplome/Certificatele de pregatire profesională (copii conforme cu originalul);
  • Actul de identitate (copie conformă cu originalul);
  • CV (în original);
  • 1 recomandare (în original)
  • Adeverință medicală (în original)
  • Cazier judiciar (în original)

Dosarele se depun la sediul societății, la Biroul Resurse Umane în perioada 13.07.2020 – 17.07.2020, între orele 10:00 – 14:00.

Relații suplimentare la telefon: 0241/672299.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Plajele din Mamaia și Năvodari au fost monitorizate cu ajutorul unei drone

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Plajele litoralului românesc din Mamaia și Năvodari au fost monitorizate în aceste zile pe o lungime de 12 km cu ajutorul  unei drone.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au efectuat un număr de 8 zboruri pentru a realiza măsuratori de fotogrametrie în zona de plajă emersă (uscată) din Mamaia și Năvodari.

În activitatea de cartografiere a fost folosit un sistem de aeronavă fără pilot (dronă UAV –unmanned aerial vehicle), care face parte din infrastructura de monitorizare din cadrul bazinului hidrografic Dobrogea – Litoral, utilizat pentru realizarea hărților planimetrice și topografice pentru proiectul finalizat “Protecţia și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanța (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru și Tomis Sud) și Eforie Nord”,  precum și pentru modele digitale ale terenului (DTM), modele digitale ale suprafeței (DSM) și ortofotoplanuri.

“Fotografierea aeriană este utilă pentru a elimina eroarea umană, dar în primul rând pentru monitorizarea periodică a unor zone de interes, cât și pentru susținerea unor lucrări topografice și cadastrale pe suprafețe extinse. Astfel că suprafețele ce pot fi acoperite cu astfel de echipamente sunt de ordinul hectarelor. Se are în vedere monitorizarea operatorilor de plajă care trebuie să asigure printre altele: o suprafață de plajă destinată șezlongurilor de 70% și o zonă de plajă pe nisip de 30% și să asigure zona de intervenție, fâșia cu lățimea de 5 m de la linia apei pe toată lungimea sectorului de plajă pentru realizarea lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare şi ecologizare mecanizată de către utilajele A.B.A.D.L. Astfel, vom avea dovezi în ceea ce privește respectarea acestor prevederi și vom veni în spijinul tuturor instituțiilor abilitate, vom oferi aceste fotografii și Corpului de Control al Ministerului Turismului pentru a aplica măsurile și sancțiunile corespunzătoare. Măsurătorile au început cu zona Mamaia – Năvodari, dar acestea vor fi efectuate pe întreg litoralul, de la Năvodari la Vama Veche. Astfel vom avea probe concludente despre cine și cum eludează prevederile legii. Fotografia aeriană este un instrument util atât pentru inspectorii A.B.A.D.L.  care merg pe teren, dar este un sprijin pe care îl oferim tuturor instituțiilor abilitate, care vor să facă verificări în ceea ce privește respectarea măsurilor luate în această perioadă privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a declarat directorul  Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Bogdan Bola.

Având în vedere că acest sistem include receptor încorporat și recepționează corecții ROMPOS (sistem românesc de determinare a poziției prin care se asigură poziționări precise în sistemul de referință și coordonate europene) rezultă o marjă de eroare în măsurători de până la 2 cm, respectiv 5 cm în realizarea ortofotoplanurilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: