Conecteaza-te cu noi

Actual

2016 – cel mai bun sezon estival din ultimii 10! Vezi cine spune

Published

on

Prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a convocat, astăzi, Colegiul Prefectural. Pe ordinea de zi, reprezentantul Guvernului în teritoriu a trecut discuții despre evoluția principalilor indicatori statistici ai județului Constanța pentru anul 2016, invitată să prezinte rezultatele fiind directorul executiv al Direcției Județene de Statistică, Monica Eliana Constantin. De asemenea, un alt punct din ordinea de zi a fost implementarea Programului Național pentru promovarea voluntariatului, a educației civice și a implicării sociale în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, precum și promovarea culturii și activităților vocaționale prin tabere tematice organizate în centrele de agrement pentru tineret aparținând Ministerului Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Informațiile au fost aduse în spațiul public de către directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Mariana Solomon. Al treilea punct din ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural a făcut referire la prezentarea aspectelor actuale ale activității Direcției pentru Agricultură a Județului Constanța, documentarea fiind expusă de către directorul adjunct din cadrul Direcției pentru Agricultură  a Județului Constanța. Tot din același domeniu, dar cu particularitate pentru irigații, directorul ANIF – Filiala Teritorială Dobrogea, Alin Romeo Trifan, a prezentat stadiul actual de implementare a Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii de Irigații.

Ultimul punct al ordinii de zi a ședinței a fost informarea privind activitățile care se vor desfășura în baza Planului general de măsuri pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului pe timpul sezonului estival. Invitați la discuții au fost reprezentanți ai tuturor instituțiilor care desfășoară acțiuni estivale îna ceastă vară.

La finalul ședinței, directorul executiv al Direcției de Statistică Constanța, Monica Constantin, a declarat că numărul turiștilor a fost în creștere în 2016 cu 13,9%. “Au fost cei mai mulți turiști din ultimii 10 ani”, spus aceasta explicând faptul că județul Constanța ocupă locul al doilea după București în ceea ce privește numărul cazărilor. De asemenea, tot Constantin a spus și că a crescut numărul turiștilor străini cu 3,7% în anul 2016.

Totodată, cele trei tabere de stat din județul Constanța așteaptă avizele DSP, DSV și ISU. Directorul executive al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, Maria Solomon, a declarant că primele serii de elevi vor veni pe 2 iunie în tabăra de la 2 Mai. Tot Solomon a explicat că în acest an au fost făcute investiții în infrastructura clădirilor, acestea fiind construite în anul 1952, iar iarna trecută acestea s-au deteriorat. “Avem rezervări de 2986 de persoane pentru acest sezon estival, tariful pentru elevi și student fiind de 79 de lei, cazare și trei mese pe zi”, a precizat Maria Solomon.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions