Conecteaza-te cu noi

Actual

567 de persoane au avut probleme medicale, la Neversea

Published

on

Premergător și pe timpul festivalului organizat la malul mării, pe plaja Modern din Constanţa, pompierii salvatori au fost la datorie pentru prevenirea situațiilor de urgență și asigurarea răspunsului imediat la solicitările participanților. Astfel, în perioada 3-9 iulie a.c, inspectorii de prevenire au efectuat 47 de verificări la unități de cazare turistică, cluburi, baruri, discoteci și amenajări temporare. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 391 deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 356 sancţiuni, respectiv 283 avertismente şi 73 amenzi contravenţionale în valoare totală de 72.850 lei. Deficientele constatate nu s-au încadrat în prevederile HG 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încalcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu. În plan operativ, în fiecare zi a festivalului peste 110 pompieri, paramedici și voluntari, cu peste 10 mijoace tehnice (şenilate, autospeciale transport personal şi victime multiple, autospeciale de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, autospeciale de stingere, etc) au asigurat măsuri suplimentare, în zona desfășurării concertelor de pe plaja Modern din Constanța. Salvatorii aflați pe plajă au acordat  prim ajutor calificat pentru 567 persoane, care au semnalat  probleme  medicale, iar pentru 12 dintre acestea a fost asigurat transportul la unitățile spitalicești din municipiu. Atât pe timpul zilei, cât și noaptea, echipe de salvatori formate din militari și voluntari ISU au patrulat pe plajă și în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a ajuta persoanele cu diferite afecțiuni medicale. La locul evenimentului au fost montate  două spitale mobile, patru puncte de prim ajutor, unde erau transportate, inclusiv cu șenilata, persoanele care acuzau diferite afecțiuni.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions