Conecteaza-te cu noi

Actual

Documentarul ”Marea Unire – România, la 100 de ani” a fost prezentat în orașul Ovidiu

Published

on

Documentarul ”Marea Unire – România, la 100 de ani”,  realizat şi prezentat, vineri seară, de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, în oraşul Ovidiu, a umplut sala Centrului Cultural ”Elena Roizen” din localitate, filmul fiind primit cu aplauze.

AGERPRES a prezentat şi expoziţia de fotografie a agenţiei – ”România: Evoluţie”, la finalul evenimentului organizat la Centrul Cultural ”Elena Roizen” fiindu-le oferite participanţilor câte un album cu acelaşi nume, o ediţie specială pentru Centenarul Marii Uniri, care conţine o sută de fotografii.

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a apreciat faptul că şi localitatea sa a fost aleasă pentru prezentarea documentarului. ”Este foarte important pentru noi şi suntem onoraţi. Mulţumim, AGERPRES”, a spus Scupra.

Directorul AGERPRES, Alexandru Giboi, a afirmat, la deschiderea evenimentului, că documentarul este unul emoţionant, ce arată aspecte legate de istoria ţării noastre.

Advertisement

”Este filmul Centenarului, este un film care vă va emoţiona profund, un film care vă va arăta anumite aspecte legate de istoria noastră pe care poate le cunoaşteţi mai puţin. Sunt lucruri care îl fac special, nu este un film istoric cu o înşiruire de date şi de evenimente, este un film care aduce în prim plan poveştile unor oameni reali ca dumneavoatră, care au trăit fie direct, fie indirect prin intermediul familiilor lor două evenimente care, practic, ne-au definit pe noi ca naţiune. Marea Unire de la 1918 şi ceea ce eu numesc marea despărţire, care a început în 1940, cu ocazia celui de Al Doilea Război Mondial. (…) Este foarte important pentru o comunitate să nu aibă doar drumuri, grădiniţe şi şcoli. Şi cultura este foarte importantă, pentru că asta ne aduce pe noi în situaţia de a evolua şi a vedea dincolo de anumite lucruri”, a spus Giboi.

”Expoziţia de la intrare (…) este doar o mică parte din fotografiile pe care le deţine AGERPRES, avem undeva la peste 4 milioane de fotografii, cred că avem cel mai mare fond fotografic din presa românească în acest moment, şi poate chiar din România. Este foarte dificil să selectezi câteva zeci de fotografii sau o sută de fotografii pentru albumul fotografic, dar toate spun acelaşi lucru. România nu mai este cea de acum o sută de ani, România a evoluat, dar, mai ales, România trebuie să evolueze în continuare. Acesta este mesajul expoziţiei, acesta este mesajul filmului şi acesta este şi crezul meu personal. Este foarte important, din funcţiile pe care le avem, din poziţiile în care ne aflăm, fie că suntem într-o funcţie publică, fie că nu suntem, să încercăm să aducem binele în jurul nostru şi să stimulăm practic în comunitatea noastră şi în societatea în care trăim acest bine şi evoluţia care, practic, ne duce pe toţi mai departe”, a mai spus Alexandru Giboi.

Expoziţia de fotografie ”România: Evoluţie” cuprinde imagini din arhiva istorică a AGERPRES, cele mai bune imagini care ilustrează evoluţia României, realizate în ultimii ani de către fotoreporterii instituţiei, dar şi imagini din arhiva agenţiei de presă Associated Press, care înfăţişează personalităţi precum Regele Ferdinand I şi Regina Maria, Regele Mihai I, Eugen Ionesco, Nadia Comăneci. Fotografiile din arhiva AGERPRES reflectă viaţa cultural-artistică, politică şi sportivă a ţării, înfăţişând personalităţi precum Maria Tănase şi George Enescu.

(Sursa: AGERPRES)

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions