Advertisement
Categories: Actual

În ce condiții se va comercializa carnea de miel în piețele din Constanța

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța anunță că, în perioada 21 aprilie – 1 mai, în piețele agroalimentare administrate de se va comercializa carne de miel pentru Sărbătorile Pascale, de la producători avizați de Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Comerțul cu carne de miel se va desfășura în două dintre piețele agroalimentare administrate de Regie, în zone special amenajate. Vor fi puse la dispoziție 15 locuri în hala de lactate din Piața Grivița și 4 locuri în hala de lactate din Piața Tomis III.

În condițiile actuale, care prevăd o serie de măsuri de protejare a sănătății populației, RAEDPP Constanța va asigura toate condițiile de igienă și siguranță alimentară în halele unde se va comercializa carne de miel. Producătorii vor purta obligatoriu mănuși și măști, iar echipamentele și ustensilele trebuie curățate ori de câte ori va fi necesar pentru a asigura o igienizare corespunzătoare. La intrare vor exista dispensere pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor, iar spațiile vor fi igienizate zilnic, după închiderea programului. La rândul lor, clienții au datoria de a respecta măsurile privind distanțarea socială și de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomerația, notează RAEDPP.

„Ne-am asigurat ca nici în acest an să nu lipsească din piețele administrate de Regie  produsele necesare pentru prepararea mâncărurilor tradiționale de Paște. Am luat o serie de măsuri suplimentare, astfel încât să asigurăm comercializarea în condiții de siguranță a cărnii de miel. De asemenea, clienții piețelor se pot aproviziona în această perioadă cu verdețuri de sezon și lactate de la producători locali”, a transmis directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.

Și în acest an, producătorii care și-au manifestat interesul să comercializeze carne de miel în piețele administrate de Regie provin din județele Constanța și Tulcea, iar mieii sunt sacrificați în abatoare autorizate.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Tatian Iorga

Recent Posts

Sectoare de drum intens circulate din Portul Constanța, pregătite pentru traficul auto din campania agricolă

Peste 20 de sectoare de drum intens circulate din Portul Constanța au fost pregătite pentru… Read More

12 ore ago

Cu 4 etape înainte de finalul sezonului, fotbaliștii juniori de la CSO Ovidiu se află în fruntea clasamentului

Cu patru etape înainte de finalul sezonului, fotbaliștii juniori B1 (under 17 ani) din cadrul… Read More

12 ore ago

Primăria Constanța va instala ghirlande pe bulevardul Tomis

Primăria Constanța a semnat un contract privind furnizarea de ghirlande de stegulețe personalizate care vor… Read More

15 ore ago

Minivacanță de 1 Mai la mare. Vezi cum se circulă la această oră spre litoral

În minivacanța care urmează, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus măsuri suplimentare pentru menținerea… Read More

15 ore ago

Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor: Cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență

Parlamentul a adoptat, recent, o lege care prevede că sălile de jocuri de noroc din… Read More

15 ore ago

Lege promulgată: Au fost devansate alegerile prezidențiale

Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni… Read More

16 ore ago