Connect with us

Administratie

Revolta unei femei din Neptun: „Faceți ceva pentru Mangalia. Am ajuns pleava litoralului“

Tatian Iorga

Publicat

la

Într-un articol anterior, Ordinea.ro nota că Mangalia este orașul cel mai prost administrat din România. Asta reieșea din datele oficiale comunicate de Guvern la mijlocul anului trecut, cu privire la datoriile neachitate mai vechi de 90 de zile (arierate). În acest top al rușinii, municipiul Mangalia ocupa primul loc pe țară, cu datorii restante de peste 26 de milioane de lei. Situația nu s-a schimbat prea mult de atunci, iar asta se reflectă asupra vieții cetățenilor din Mangalia. O radiografie a degradării municipiului cu cele șase stațiuni ale sale a fost făcută în ședința Consiliului Local Municipal de astăzi de către o pensionară din Neptun. Femeia, care a luat cuvântul chiar la începutul ședinței, le-a transmis celor care conduc Primăria Mangalia că stațiunea Neptun arată ca după cârtiță și le-a transmis aleșilor să facă ceva pentru Mangalia.

„Am fost 17 ani președintă de bloc, fără niciun ban. Voi luați bani și nu faceți nimic. Ați început să faceți ceva, acum, în preajma alegerilor. Eu am fost zeci de ani bucătăreasă la Neptun, dacă nu găteam pentru miile de oameni la timp, îmi dădeau cu castronul în cap. Azi am ajuns pleava litoralului. Fata mea și-a vândut garsoniera și a plecat din Neptun, care a ajuns cea mai proastă stațiune. Dacă până la 1 iunie nu puneți pe picioare Grădina de Vară, din pensia mea plătesc autobuzul și vin peste voi la fiecare ședință.“, le-a transmis pensionara consilierilor.

În lipsa primarului Cristian Radu, care nu a mai dat pe la ședințele Consiliului Local Mangalia de foarte multă vreme, viceprimarul Mangaliei, Dragoș Angelescu, a asigurat-o pe femeie că, la vară, „vor fi spectacole la Neptun“.

Revolta oamenilor din Neptun a plecat după ce Primăria s-a apucat să reabiliteze mai multe străzi, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Oamenii spun că este un haos și că nu mai au pe unde să circule și să-și parcheze mașinile. Locuitorii din Neptun spun că sunt îngrijorați că aceste lucrări ar putea dura luni bune.

Sursa text și foto: http://editiadesud.ro/

Comments

comments

Administratie

Constanța. Infrastructură pietonală de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, reabilitată

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, notează că își continuă intervențiile care au rolul de a facilita accesul personalului medical și al pacienților în spațiul aferent unităților sanitare.

„Astăzi au fost finalizate lucrările de amenajare a căilor de acces din curtea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Au fost montate borduri pentru delimitarea aleilor pietonale și a fost turnat asfalt. În contextul pandamiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța va prelua pacienții diagnosticați cu COVID-19, devenind temporar spital de suport atunci când Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța va ajunge la capacitate maximă.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Mariana Gâju profită electoral de pe urma crizei COVID

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Politicienii nu scapă niciun prilej în a-și face imagine, iar pandemia de coronavirus e o bună oportunitate ca oricare alta. La Cumpăna, primarul Mariana Gâju, aflată de 20 în fruntea administrației locale, face ceea ce știe mai bine, numai să mai prindă încă un mandat de primar. Pe al șaselea. Profitând că e coronavirus și că oamenii nu trebuie să iasă din casă, Mariana Gâju s-a apucat să împartă ea însăși pachete cu alimente pe la porțile oamenilor. Ba, mai mult, ca să vază lumea, a și postat pe Facebook toată „acțiunea de binefacere“.

„Dragii mei! Am avut parte astăzi de momente pline de emoție. Ieri vă anunțam că pe teritoriul comunei noastre avem 32 de persoane în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor. Cu toții au primit alimente de bază si produse de igiena din partea administrației locale. Cu lacrimi în ochi ne-au mulțumit pentru sprijinul acordat. Este important să venim în sprijinul acestor oameni! Orice ajutor este binevenit! Conform hotărârii NR.4 DIN 25.03.2020 a Comitetului Local pentru Situatii de Urgentă Cumpăna, pe toata perioada starii de urgentă decretată se aprobă măsurile pentru sprijinirea persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor (fara venituri sau cu venituri foarte mici), în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinţelor, dupa cum urmeaza: Se asigura o linie telefonica disponibila 0241.739.003; 0241.730.788; 0241.739.845 – secretariat Primaria Cumpana, 0728.129.716 – Dispecerat Politia Locala Cumpana. Informatiile pot fi comunicate si prin e-mail: primaria_cumpana@yahoo.com, prin orice alte mijloace de comunicare. Să fim alături de bunicii noștri, de bătrânii comunei noastre, cu sprijin și ajutor! Numai împreună putem depăși aceste momente grele.“, este mesajul Marianei Gâju.

Se vede, astfel, că primarul Mariana Gâju încă ține în viață năravurile de pe vremea lui Iliescu și Năstase, în care sacoșa cu alimente făcea minuni în rândul electoratului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Trama stradală din mai multe zone va intra în reabilitare. Vezi unde se va lucra

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că care vor fi zonele reabilitate în luna aprilie. Astfel, pe bulevardul Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazu și pe bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de strada Poporului și bulevardul Mamaia, angajații SC Confort Urban SRL vor continua reabilitarea traseelor pietonale. În ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de circulație din oraș, sursa citată notează că se vor desfășura lucrări de frezare și de asfaltare a carosabilului pe strada Parâng, pe strada Brizei, tronsonul delimitat de strada Petru Cercel și strada Steluței, pe strada Petru Cercel, între bulevardul 1 Mai Vechi și strada Brizei, pe bulevardul 1 Mai Vechi, porțiunea cuprinsă între strada Caraiman și strada Ion Slavici, pe strada Nicolae Filimon și pe strada I.G. Duca, între bulevardul Ferdinand și strada Constantin Brătescu. În cartierul Palazu Mare, se va reabilita atât zona pietonală cât și cea carosabilă. Se vor recondiționa trotuarele pe strada Dumbrăveni și se va moderniza carosabilul pe strada Santinelei, tronsonul cuprins între strada Alexandru Sahia și strada Dumbrăveni și pe strada Dumbrăveni, între strada Santinelei și strada Doctor Victor Climescu. Noi locuri de parcare pentru constănțeni vor fi amenajate pe strada Dezrobirii, la intersecția cu strada Rândunelelor, pe strada Productelor și pe strada Ștefăniță Vodă. Totodată, se va interveni asupra infrastructurii de semnalizare rutieră prin trasarea de marcaje rutiere la trecerile de pietoni din municipiu și din stațiunea Mamaia, în parcările recent asfaltate și la sensurile giratorii.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: