Actual Slide

Scandal politic? Un zid de susținere al restaurantului Lazy din Mangalia a fost demolat de primărie!

aug. 09, 2018 Maria Ionescu

”În această dimineață, a avut loc demolarea unui zid ridicat ilegal pe domeniul public, la o terasă din Portul turistic, pe digul către farul genovez. În perioada următoare, vom continua acțiunile de ridicare/demolare a chioșcurilor și altor construcții care ocupă abuziv domeniul public, în oraș și stațiuni. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, posta pe pagina sa de facebook, în această dimineață, primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian.

Primarul Radu Cristian a declarat pentru ziarul Ordinea.ro că demolarea acelui zid de susținere poate afecta derularea activității restaurantului Lazy, pentru că despre el a fost vorba.

Fiica patronului de la restaurantul Lazy, Elena Viereanu, este președinte al organizației de tineret ALDE Mangalia. În campania electorală pentru alegerile locale din anul 2016 a fost pro-candidatul Zanfir Iorguș, cu alte cuvinte era împotriva actualului primar, Cristian Radu.

Iar acum, cu toate problemele pe care le întâmponă familia sa, este ferm convinsă că tot ceea ce se întâmplă este, de fapt, o răzbunare.

”Este în mod evident o răzbunare politică deoarece eu am fost vizibilă în campania lui Zanfir Iorguș. De-a lungul timpului, am primit din partea primăriei amenzi de 700 de milioane de lei, pe care le-am anulat în instanță. În ceea ce privește zidul care a fost dărâmat azi, trebuie să vă spun că acesta exista încă din anul 2005. Noi am cumpărat localul Lazy în anul 2014, iar clădirea era gata făcută. Acum doar am dorit să îl renovăm, asta a fost toată lucrarea făcută de noi. Terasa este amplasată pe domeniu   privat, este un teren aflat în administrarea noastră. Primarul nu avea nici măcar un regulament de demolare, acesta ar fi trebuit să treacă prin consiliu local. Procedura demolării nu a fost încă făcută, este în curs de evaluare.”, a declarat  pentru ziarul Ordinea.ro Elena Viereanu, fiica proprietarului restaurantului Lazy.

Acest restaurant este amplasat pe malul mării, are 200 mp și o capacitate de 70-80 de locuri.

Toată comunitatea locală interesată știe că scandalul între patronul restaurantului Lazy, Nicolae Viereanu, și primăria Mangalia este mai vechi.

Inclusiv consilierul PSD Menabit Ozzy a postat următoarele cuvinte pe pagina sa de facebook: ”Primarul demolează Lazy. Demolează un zid de susținere. Au găsit soluția năstrușnică, un zid ar fi pe domeniul public.

Dar dit’ai chioșcurile ilegale de pe faleză, pe domeniul public și pe nisip, nu le vede?”

În mod paradoxal, există un proces în derulare între patronul terasei Lazy și primărie și nu se știe când și cum anume se va finaliza. Rămâne de văzut acest lucru.

Ciudat este faptul că tocmai astăzi, începând cu ora 16.00, se desfășoară o ședință a consiliului local municipal Mangalia, iar pe ordinea de zi se află și un proiect care se referă la taxa pentru terenuri.

Conflictul între Nicolae Viereanu și conducerea primăriei Mangalia este mai vechi. Alte detalii puteți citi în textul de mai jos:

Pe miliţienii comunitari de la Mangalia îi mănâncă pixul! Faptele de vitejie ale unui horticultor care s-a ajuns şef la Poliţia Locală

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!