Connect with us

Actual

Scandal politic? Un zid de susținere al restaurantului Lazy din Mangalia a fost demolat de primărie!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

”În această dimineață, a avut loc demolarea unui zid ridicat ilegal pe domeniul public, la o terasă din Portul turistic, pe digul către farul genovez. În perioada următoare, vom continua acțiunile de ridicare/demolare a chioșcurilor și altor construcții care ocupă abuziv domeniul public, în oraș și stațiuni. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, posta pe pagina sa de facebook, în această dimineață, primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian.

Primarul Radu Cristian a declarat pentru ziarul Ordinea.ro că demolarea acelui zid de susținere poate afecta derularea activității restaurantului Lazy, pentru că despre el a fost vorba.

Fiica patronului de la restaurantul Lazy, Elena Viereanu, este președinte al organizației de tineret ALDE Mangalia. În campania electorală pentru alegerile locale din anul 2016 a fost pro-candidatul Zanfir Iorguș, cu alte cuvinte era împotriva actualului primar, Cristian Radu.

Iar acum, cu toate problemele pe care le întâmponă familia sa, este ferm convinsă că tot ceea ce se întâmplă este, de fapt, o răzbunare.

”Este în mod evident o răzbunare politică deoarece eu am fost vizibilă în campania lui Zanfir Iorguș. De-a lungul timpului, am primit din partea primăriei amenzi de 700 de milioane de lei, pe care le-am anulat în instanță. În ceea ce privește zidul care a fost dărâmat azi, trebuie să vă spun că acesta exista încă din anul 2005. Noi am cumpărat localul Lazy în anul 2014, iar clădirea era gata făcută. Acum doar am dorit să îl renovăm, asta a fost toată lucrarea făcută de noi. Terasa este amplasată pe domeniu   privat, este un teren aflat în administrarea noastră. Primarul nu avea nici măcar un regulament de demolare, acesta ar fi trebuit să treacă prin consiliu local. Procedura demolării nu a fost încă făcută, este în curs de evaluare.”, a declarat  pentru ziarul Ordinea.ro Elena Viereanu, fiica proprietarului restaurantului Lazy.

Acest restaurant este amplasat pe malul mării, are 200 mp și o capacitate de 70-80 de locuri.

Toată comunitatea locală interesată știe că scandalul între patronul restaurantului Lazy, Nicolae Viereanu, și primăria Mangalia este mai vechi.

Inclusiv consilierul PSD Menabit Ozzy a postat următoarele cuvinte pe pagina sa de facebook: ”Primarul demolează Lazy. Demolează un zid de susținere. Au găsit soluția năstrușnică, un zid ar fi pe domeniul public.

Dar dit’ai chioșcurile ilegale de pe faleză, pe domeniul public și pe nisip, nu le vede?”

În mod paradoxal, există un proces în derulare între patronul terasei Lazy și primărie și nu se știe când și cum anume se va finaliza. Rămâne de văzut acest lucru.

Ciudat este faptul că tocmai astăzi, începând cu ora 16.00, se desfășoară o ședință a consiliului local municipal Mangalia, iar pe ordinea de zi se află și un proiect care se referă la taxa pentru terenuri.

Conflictul între Nicolae Viereanu și conducerea primăriei Mangalia este mai vechi. Alte detalii puteți citi în textul de mai jos:

Pe miliţienii comunitari de la Mangalia îi mănâncă pixul! Faptele de vitejie ale unui horticultor care s-a ajuns şef la Poliţia Locală

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mangalia: Unul dintre hoții care au furat dintr-o vilă, arestat preventiv

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În această seară, Judecătoria Mangalia a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru tânărul de 23 de ani, din localitatea Arsa, județul Constanța, autor al infracțiunii de furt calificat dintr-o vilă din municipiul Mangalia, iar ceilalți 3 autori, minori în vârstă de 16 ani fiecare, au primit mandate de arestare la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Toți minorii sunt din municipiul Mangalia. Prejudiciul în cauză, estimat la aproximativ 10.000 de lei a fost recuperat în proporție de 40 % și predat persoanei vătămate.

Reamintim că , în noaptea de 6/7 februarie a.c., tinerii au escaladat gardul împrejmuitor și au forțat una dintre fereastrele de la parter ale vilei în cauză, ulterior sustrăgând mai multe televizoare cu telecomandă, o combină muzicală, două boxe audio și două telecomenzi pentru instalația de aer condiționat.

Patru tineri au furat produse electronice dintr-o vilă din Mangalia! Au fost reținuți

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-a lansat aplicația ”Apel 112” care transmite coordonatele GPS la inițierea apelului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a lansat ieri aplicaţia de urgenţă ”Apel 112” pentru telefoane mobile, care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
Pe baza informaţiilor de localizare, intervenţia agenţiilor specializate (Serviciul  de Ambulanţă, Poliţie, ISU-SMURD, Jandarmi, Salvamont) din cadrul SNUAU este mai rapidă şi mai eficientă, crescând astfel şansele de salvare ale apelantului.

Aplicaţia permite transmiterea localizării apelanţilor 112 atunci când apelul de urgenţă este generat dintr-o reţea naţională de telefonie mobilă.
Utilizarea aplicaţiei presupune activarea şi existenţa serviciilor de date (acces Internet) şi a serviciului de localizare (GPS) ale telefonului mobil.
În lipsa serviciului de date, poziţia apelantului va putea fi totuşi comunicată operatorului 112 în timpul conversaţiei telefonice pentru că aplicaţia permite afişarea coordonatelor GPS.

Aplicaţia ”Apel 112” este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din magazinele de aplicaţii Google Play şi App Store, începând de astăzi, 15 februarie. Aplicaţia este compatibilă cu telefoanele mobile cu sisteme de operare Android şi iOS. Versiunile minime suportate de sistemele de operare ale telefoanelor mobile sunt iOS 5 şi Android 4.4.

Pentru a putea folosi aplicaţia într-un caz de urgenţă, utilizatorul trebuie să introducă în aplicaţie numărul sau numerele de telefon, în cazul în care în telefonul mobil sunt două cartele SIM cu servicii de date active. Folosirea aplicaţiei nu necesită înregistrarea în sistemul informatic al 112 a apelantului sau a numărului/ numerelor de telefon pe care acesta îl/ le deţine.

La prima accesare a aplicaţiei, utilizatorul trebuie să accepte Termenii şi Condiţiile, apoi dacă informaţia de localizare este disponibilă, pe ecranul telefonului sunt afişate latitudinea şi longitudinea corespunzătoare poziţiei. Acurateţea informaţiilor de localizare depinde de calitatea semnalului GPS, iar precizia poate varia de la câteva zeci de metri până la câteva sute de metri.

La utilizarea butonului ”Apelare 112” sau ”Transmitere poziţie”, aplicaţia extrage şi transmite informaţiile de localizare asociate telefonului mobil, în format AML (Advanced Mobile Location), către sistemul informatic al 112. Aceste informaţii vor fi prelucrate şi puse la dispoziţia operatorilor 112 şi a agenţiilor specializate numai în asociere directă cu un apel de urgenţă 112 generat de la numărul de telefon de pe care a fost transmisă informaţia de localizare.

La nivel european sunt şi alte ţări în care instituţiile sau autorităţile cu atribuţii în gestionarea apelurilor de urgenţă au pus la dispoziţia populaţiei aplicaţii similare celei dezvoltate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, de exemplu Finlanda, Austria, Slovenia, Lituania.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune nocturnă a polițiștilor, la Topraisar

Elisabeta Buric

Publicat

la data de

Scris de

În noaptea de 15 spre 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică al IPJ Constanța și lucrători ai Secției 9 Rurală Topraisar au executat o acțiune pe linia pazei bunurilor și a valorilor.
Au fost legitimate 53 de persoane și verificate în trafic alte 34 de autovehicule, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale( 4 la OUG 195/ 2002 și două la Legea 61/1991 R), în valoare de 3.860 de lei.
De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, conducătorului auto fiindu-i reținut permisul de conducere, a comunicat IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: