Conecteaza-te cu noi

Societate

Sindicaliștii Sanitas PICHETEAZĂ Prefectura Constanța. Ce solicitări au

Published

on

În cursul zilei de azi, 12 ianuarie, în intervalul orar 12.00 – 13.00, sindicaliștii Sanitas din întreaga țară organizează proteste la nivel național.

Sindicatul Sanitas Constanța pichetează Prefectura Constanța în semn de protest față de adoptarea OUG 226/2020 care îngheață veniturile angajaților din sănătate și asistență socială.

Potrivit Biroului Executiv al sindicaliștilor constănțeni, un număr foarte mare de membri de sindicat și-au exprimat dorința de a participa la acest protest.

”Apreciem faptul că foarte mulți membri care sunt mai puțin afectați de OUG 226/2020 sunt solidari cu personalul auxiliar sanitar, personalul TESA și personalul din asistență socială.

Advertisement

Din păcate, în conformitate cu prevederile legale, putem organiza adunări publice cu un număr de maxim 100 persoane.

Mulțumim tuturor pentru sprijin și vă așteptăm la următoarele acțiuni de protest de la București care vor fi stabilite de către Consiliul Național Sanitas în perioada imediat următoare.”, a scris pe pagina de Facebook Biroul Executiv al Sindicatului Sanitas Constanța.

Reamintim că, în conformitate cu calendarul de acțiuni revendicative aprobat de Consiliul Național Sanitas în data de 5 ianuarie, ca urmare a apariţiei O.U.G. nr. 226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, sinduicaliștii pichetează Prefectura Constanța pentru susţinerea următoarelor revendicări:

  1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în sensul aplicării creșterilor salariale prevăzute de lege pentru anul 2021 pentru salariații din sănătate și asistență socială. Facem precizarea că această măsură este valabilă doar pentru infirmiere, asistenți sociali, educatori, îngrijitoare, brancardieri, personal tehnic-administrativ, liftiere, șoferi etc. deoarece medicii, asistenții și alte categorii profesionale au beneficiat de majorarea la maximul din grilă încă din 01.03.2018 respectiv 01.07.2020;
  2. Stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; Aceleași categorii defavorizate de la punctul 1 au sporurile de condiții de muncă raportate la salariul din 2018, fiind de două ori discriminate;
  3. Acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială și personalului din unitățile sanitare, finanțat de Ministerul Sănătății.

Legea 82/2020 prevede acordarea unui stimulent de risc lunar, pe perioada stării de urgență pentru personalul medical și sanitar auxiliar din spitale “care au activat în timpul stării de urgenţă şi care au avut în evidenţă sau sub tratament pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19” și pentru personalul din DGASPC-uri “implicat direct în sprijinirea şi/sau îngrijirea persoanelor în vârstă, a copiilor, a persoanelor cu dizabilităţi şi a altor grupuri vulnerabile”. Până la această dată au primit stimulentul de risc doar personalul din spitale finanțat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, celălalt personal din unitățile sanitare (Unitatea de Primiri Urgențe, Centru de Sănătate Mintală, medicii rezidenți, ș.a.) și personalul din DGASPC-uri nu au primit și nici nu sunt semnale pozitive în acest sens.

În funcţie de rezultatul negocierilor, Consiliul Național al Federaţia Sanitas va decide următoarele acțiuniuni revendicative.

”Atragem atenția Guvernului României că neacordarea majorărilor salariale prevăzute de lege și a celorlalte revendicări enumerate, generează nemulțumiri imense în rândul salariaților și creează inevitabil premisele declanșării unor acțiuni de protest de mare amploare în anul 2021.”, precizează  Biroul Executiv al Sindicatului Sanitas Constanța.

Advertisement

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions