Conecteaza-te cu noi

Politica

”Sunt depășită de politica din România”, spune un primar. Dar cine nu e?

Published

on

În cursul zilei de ieri, Tribunalul București a admis cererea de înregistrare a protocolului de fuziune prin “absorţie” a partidului UNPR de către PMP. Astfel, Tribunalul ”dispune înregistrarea în registrul special al Partidelor Politice a protocolului de fuziune prin „absorţie” a partidului UNPR de către PMP şi a documentelor ce au stat la baza aprobării fuziunii. Instanța a luat act de modificările intervenite în Statutul PMP aprobate prin Congresul partidului la data de 20.07.2016 şi dispune înregistrarea acestor modificări în registrul special. Dispune radierea partidului UNPR din Registrul Partidelor Politice. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie formulată de intervenientul Vasiliev Marian. Ia act de renunţare la cererea de interveniţie formulată de intervenientul Filip Adrian Nicolae. Cam asta s-a întâmplat ieri. Vechii UNPR-iști au fost nevoiți să accepte modificările survenite în cadrul politic, cel puțin la nivel înalt. Pentru că, știți prea bine, acolo este locul unde se produc marile schimbări. Nu pe plan local, nu la nivel de municipii și orașe, și cu atât mai puțin la nivelul vreunei comune din această țară, oricât de importantă ar fi ea. Și ne-a convins de lucrul acesta atât fostul președinte UNPR Constanța, George Lipoveanu, cât și primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia. Cel dintâi, Lipoveanu, ne-a declarat că a vorbit și în această dimineață cu senatorul Marian Vasiliev, care nu are de gând să se culce pe o ureche și să renunțe la lupta pe care a început-o și pe care o va continua atât cât va fi posibil. Și Lipoveanu este dezamăgit de tot ce s-a întâmplat și speră că se vor mai găsi modalități de atac. Că un președinte de partid și un senator sunt înverșunați și își doresc să continue o luptă importantă până în pânzele albe este cât se poate de firesc.

Vasiliev așteaptă motivarea Tribunalului

Am stat de vorbă și cu senatorul Marian Vasiliev vizavi de sentința instanței de judecată. El s-a declarat extrem de contrariat de timpul extrem de scurt care a fost necesar pentru publicarea deciziei: ”Vreau să văd și eu motivarea, pentru că este extrem de ciudat ce s-a întâmplat. Ședința Tribunalului a avut loc la ora 11.30-12.00, și după câteva ore era publicată decizia pe site. Și mai drăguț este faptul că sentința a apărut pe știri pe surse și, după câteva minute de-abia a fost postată și pe site. Și știți că există sentințe care se dau după ani de zile, iar la noi au fost necesare câteva ore!” L-am întrebat pe senatorul Vasiliev dacă are parte de susținerea colegilor săi, iar răspunsul pe care l-am primit a stârnit cel puțin niște zâmbete hâtre. ”Sunt susținut de foarte multă lume, care îmi spune: Du-te tu și fă-o, că noi te încurajăm!!!”. Ce mai este de spus? Mult prea puțin, dacă ne gândim la ce anume se întâmplă în Parlament, la ce proiecte se votează și la cât timp pierd aleșii pentru asta. Tocmai de aceea am contactat-o pe primarul localității Saraiu, Dorinela Irimia, pentru a-i afla punctul de vedere. Și asta deoarece după discuțiile existente vizavi de absorbția UNPR de către PMP au fost diferite zvonuri despre plecarea sa la un alt partid.

Dorinela Irimia: ”Viața e o luptă permanentă!”

Advertisement

Unul dintre primarii județului Constanța care a fost ales ca și reprezentant al UNPR este Dorinela Irimia din comuna Saraiu. La alegerile locale din acest an a câștigat fluierând primăria. Nu mai puțin de 80% din voturile comunei s-au orientat către ea. Potrivit locuitorilor, votul covârșitor pro-Irimia a avut drept suport realizările pe care primarul le-a înregistrat pe parcursul mandatului trecut. Raul Oancea menționa după alegerile din luna iunie: ”Am copilărit în Saraiu și iubesc această comună. După trei ani în care nu am călcat pe acolo, în urmă cu trei săptămâni am fost din nou la Saraiu. Am rămas uluit de transformarea pe care d-na primar a reușit să o facă. A schimbat un sat bătrânesc într-o comună europeană.”. Ce-i drept, la Saraiu sunt multe de rezolvat, iar primarul Irimia este foarte constient de acest lucru. De fapt, doar de asta pare a fi interesată: ”Indiferent ce anume se întâmplă, eu am intenția și datoria să-mi respect locuitorii care m-au votat pe plan local. Și pe cei pe care nu m-au votat, firește! Am datoria de a-mi impelmenta proiectele în curs de derulare. Eu sunt depășită de politica din România. Ce se dictează de la centru, asta se întâmplă. Când ești corect și-ți pui sufletul punte pentru ceea ce faci este dificil. Eu nu știu ce voi face deocamdată din punct de vedere politic. Vreau să implementez proiectul de asfaltare. Apoi proiectul de canalizare. Viața este o luptă permanentă”, ne-a declarat Dorinela Irimia.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions