Conecteaza-te cu noi

Actual

Toți spectatorii Festivalului, poftiți la Gală! „Ucenicul vrăjitor” şi Orchestra Simfonică Bucureşti, invitate la Gala FITIC!

Published

on

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa invită toţi spectatorii care le-au fost alături în această ediţie, la un regal muzical şi actoricesc, la Gala de premiere a evenimentului, care va avea loc la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în data de 8 septembrie 2018, de la ora 19.00. Veniţi să vă bucuraţi alături de actorii, regizorii, studenţii, liceenii şi realizatorii de filme premiați şi de echipa FITIC, de un spectacol extraordinar, produs şi realizat de către profesioniştii pe care îi îndrăgiţi deja, Orchestra Simfonică Bucureşti. „Ucenicul vrăjitor” este ultimul cadou pe care FITIC îl face Constanţei, un spectacol total, o călătorie muzicală, asezonată cu teatru de calitate şi mult, mult umor.

„Ucenicul Vrăjitor” este o poveste veche de când lumea. A ajuns la noi din Antichitatea lui Lucian din Samosata, ale cărui scrieri au fost redescoperite de către fiorentini în preajma veacului al XV-lea. Traduse din greacă în latină, vor încânta spiritele veacurilor de după în întreaga Europa. Johann Wolfgang Goethe, aflat în iubitul lui Weimar, îl va găzdui pe Christoph Martin Wieland, care traduce textul în germană. Câţiva ani mai târziu, Goethe va scrie „Der Zauberlehrling” – „Ucenicul vrăjitor”, care ve deveni, destul de repede, unul dintre cele mai cunoscute poeme ale sale. În România, textul va fi tradus de Ştefan Octavian Iosif.

Povestea lui Eucrates îl va fermeca pe Paul Dukas, compozitor francez de primă mărime, elev al lui Guiraud, prieten al lui Bizet şi al lui Claude Debussy. Acesta va compune „L’Apprenti sorcier”, care va rămâne una dintre cele mai populare lucrări ale sale.

Acum, “Ucenicul vrăjitor” vine la Constanţa, în interpretarea celebrei Orchestre Simfonice Bucureşti. Nu este, însă, doar un concert. Este un eveniment de divertisment teatral şi muzical în stil clasic, în care spectatorii vor descoperi că muzica îi poate amuza copios, iar un singur actor face cât o întreagă orchestră. Evenimentul este gândit astfel încât actorul Radu Gheorghe şi Orchestra Simfonică Bucureşti să conducă publicul spectator pe meridianele celor mai cunoscute şi îndrăgite partituri ale lumii, cu ajutorul umorului de foarte bună calitate şi unor calităţi histrionice de neegalat.

Advertisement

Ucenicul Vrăjitor este un spectacol ce merită să fie văzut şi trăit”

Radu Gheorghe: “Ucenicul Vrăjitor” este un spectacol ce merită să fie văzut şi trăit. O orchestră simfonică şi un actor care joacă rolul de dirijor şi instrumentist şi clovn muzical în acelaşi timp sunt ingredientele care fac din acest spectacol un eveniment cultural cu impact pozitiv asupra oricărei categorii de spectatori.

Spectacolul începe cu lucrarea muzicală “Ucenicul Vrăjitor” a lui Paul Dukas, interpretată de Orchestra Simfonică București, alături de dirijorul de ocazie: actorul Radu Gheorghe. Maestrul Ucenicului este Tiberiu Oprea. Aidoma personajului din poezia lui Goethe (care l-a inspirat pe compozitor), actorul foloseşte nelegitim bagheta de dirijor ca pe o baghetă magică, animând notele şi pornind în această aventură muzicală, fără să bănuiască ce-l aşteaptă. Sunetele, la început ascultătoare, prind curaj şi pe parcurs încep să aibă personalitate, antrenând întreaga orchestră, care devine de nestăpânit.

Teme muzicale celebre se succed, aparent fără discernământ, surprinzând atât dirijorul, cat şi spectatorii. Situaţiile neaşteptate în care sunt implicaţi dirijorul, orchestra şi spectatorii fac din „Ucenicul Vrăjitor” un carusel cu care publicul este plimbat printr-o lume fantastică a muzicii clasice şi a umorului de bună calitate.

Doar norocul sau un pact neştiut cu… Divinitatea duc într-un sfarşit la o armonie deplină între ucenicul vrăjitor, sunete şi instrumentişti, în aşa fel încât totul să se termine cu bine.

Advertisement

Spectatorii vor constata, într-un final, că au asistat la un concert spectacol de divertisment foarte elaborat, în care muzica şi teatrul, folosindu-se de cele mai simple mijloace artistice, reuşesc, în egală măsură, să creeze iluzia unei lumi mai bune şi mai frumoase, pe care nu ai mai vrea să o părăseşti.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa este organizat de Asociaţia Art Society Center şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Proiect: Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța 2018

Valoarea Totală a Proiectului: 563.500 lei

 

Advertisement

Asociația ART SOCIETY CENTER                               Proiect de Interes General

e-mail: artsocietycenter@gmail.com              Finanțat din Fonduri Nerambursabile

www.fitic.ro                                                                  www.primariaconstanta.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions