Conecteaza-te cu noi

Actual

Veronica Hagi, cel mai bun performer ştiinţific francofon al anului 2018, în România

Published

on

Competiţia a fost acerbă. Pentru abilitatea prezentării subiectului său de cercetare doctorală, « Biografia limbajului, un instrument pedagogic plurivalent » (« La biographie langagière, un outil didactique plurivalent »), Veronica Hagi a fost declarată cel mai bun performer ştiinţific francofon al anului 2018, cu ocazia Finalei naţionale a concursului « Teza mea de doctorat în 180 secunde », organizată de Institutul Francez în România (IFR) şi Agenţia Universitară a Francofoniei în Europa Centrală şi de Est (AUF-ECO), găzduită joi seara de Şcoala Centrală din Bucureşti.

Veronica Hagi este doctorand la Şcoala doctorală a Universităţii Ovidius din Constanţa şi studiază multilingvismul şi raporturile personale cu limbile vorbite, din punct de vedere pedagogic, psihologic şi antropologic. « Juriul a apreciat forţa de argumentare a Veronicăi Hagi, abilităţile sale de utilizare a tehnicilor de simplificare, legătura pe care o stabileşte cu publicul, abordarea calmă şi relaxată », a explicat preşedintele juriului, domnul Mohamed Ketata, directorul regional al AUF-ECO. Veronica Hagi va reprezenta România în finala internaţională a concursului « Teza mea de doctorat în 180 de secunde », care se va desfăşura pe 27 septembrie 2018, la Lausanne, în Elveţia. Juriul Finalei româneşti a fost format din specialişti recunoscuţi în diferite domenii de activitate: doamna Iulia Jianu, profesor universitar şi prodecan al Business School, în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, doamna Adriana Record, director executiv al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România, doamna Mihaela Dedeoglu, jurnalist RFI România, doamna Virginia Vasile, doctorand la Universitatea Politehnică din Bucureşti, câştigătoarea concursului românesc « Teza mea de doctorat în 180 secunde » în 2017, domnul Thierry Landry, directorul Akka Technologies România.

Pe de altă parte, premiul doi al galei a fost decernat Gabrielei Moroşanu de la Facultatea de Geografie a Universităţii din Bucureşti pentru prezentarea lucrării sale « Dinamica hidro-sedimentară a bazinului versant al râului Jiu. Abordare sistemică şi multi-nivel » ; premiul trei a fost atribuit Oanei Ichim de la Şcoala doctorală des studii filologice a Universităţii « Alexandru Ioan Cuza » din Iaşi. Publicul, venit în număr mare în amfiteatrul Şcolii Centrale, a jucat un rol important în cadrul evenimentului – spectatorii au votat candidatul preferat, căruia i-au atribuit un premiu special ; Veronica Hagi a fost cea care a primit această distincţie, o alegere care concordă, anul acesta, cu decizia juriului.

Veronica Hagi a surclasat alţi unsprezece candidaţi, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Suceava, selecţionaţi din peste treizeci de doctoranzi sau doctori în ştiinţe înscrişi în competiţia de anul acesta şi care au concurat în cadrul celor trei finale regionale – Bucureşti (26 februarie), Iaşi (28 februarie) şi Cluj-Napoca (2 martie). « Prin ceea ce faceţi, confirmaţi forţa şi creativitatea cercetărilor ştiinţifice în limba franceză şi consolidaţi statutul şi rolul francofoniei în cadrul sistemului de învăţământ şi de cercetare din România », a precizat domnul Christophe Gigaudaut, consilier pentru cooperare şi acţiune culturală la Ambasada Franţei în România şi directorul Institutului Francez din România.

Advertisement

Veronica Hagi este doctorand al Universității „Ovidius” din Constanța, sub îndrumarea conf. nniv. dr. habil. Monica Vlad, și profesor la Școala Generală „Gheorghe Țițeica” din Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions