Connect with us

Actual

(VIDEO) Murad a amenințat Guvernul că toarnă 20 de camioane de nisip în Piața Victoriei

Tatian Iorga

Publicat

la

În urmă cu aproximativ o săptămână, Federația Patronatelor din Turismul Românesc i-a dat un ultimatum Guvernului și l-a avertizat că va fi deranj mare dacă nu se iau măsuri urgente pentru repornirea acestui segment din economie. Mai mult decât atât, președintele FPTR, Mohammad Murad, i-a transmis personal premierului Ludovic Orban, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la începutul acestei săptămâni, că dacă nu aplică urgent câteva măsuri, oamenii din turism vor trece și la alte forme de protest. Spre exemplu, Murad l-a amenințat pe Orban că dacă nu reduce cu cel puțin jumătate chiriile pentru plaje va duce la Bucureşti 20 de camioane pline cu nisip, pe care le va răsturna în fața Guvernului.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Mohammad Murad într-un mesaj video și postat pe Facebook după întâlnirea cu Orban.

„Am avut conferință de presă și am transmis că suntem (investitorii de pe litoral, n.r.) foarte supărați și ceea ce se întâmplă este de neadmis. Am fost contactat (de Guvern, n.r.) pentru a găsi formula cea mai optimă pentru a deschide sezonul turistic de pe litoral, și la nivelul tuturor hotelurilor din România. Am format o comisie împreună cu ANSV și cu Ministerul Sănătății pentru a găsi o formulă în care putem funcționa fără să creăm disconfort turiștilor. 90% din măsuri sunt stabilite și urmează ca acestea să apară în maxim trei zile într-o ordonanță de Guvern, astfel încât să știm încotro și pe ce bază mergem. Cred că măsurile pe care le-am stabilit în special benefice pentru turistul care vine la noi sau pentru consumator indiferent unde se află în România, în hotel sau în restaurant. Nu sunt exagerări, sunt măsuri normale, care cred că ne asigură și nouă continuitate, pentru că eu cred că cel mai important lucru este sănătatea și siguranța turistului. Asta este scopul nostru numărul unu, după care urmează și altele. Două – trei luni de zile am suferit cu toții, foarte mulți au ajuns în șomaj tehnic, cu venituri foarte mici și cred că este momentul să ne asumăm cu toții redeschiderea și un nou start pentru turismul românesc, pentru că este nevoie. Sunt zeci, sute de mii de oameni care așteaptă un semnal.“, a spus Murad.

Președintele FPTR a spus că în întâlnirea cu premierul au fost discutate 15 punte, și au fost stabilite de comun acord o serie de măsuri. Mohammad Murad spune că discuția cu premierul a fost una constructivă, dar a punctat că Guvernul este un pic cam zgârcit pentru turism

„I-am transmis două mesaje importante și o întrebare. Așa a început întâlnirea cu Guvernul. Primul mesaj a fost, și care este foarte important, că: „lucrătorii din turism sunt supărați pe dumneavoastră“. Și al doilea mesaj a fost: „cei din turism nu mai au încredere în Guvernul Orban.“ Dar i-am spus că: „dacă vreți să schimbați opinia, mai aveți timp. Și de asta suntem aici“. Am dat la o parte orgoliul și ne-am dus noi la ei, dacă nu au venit ei la noi. Împreună, cei din turism i-am transmis că vrem un sprijin, așa cum am onorat toate obligațiile ani de zile, este momentul ca să fim și noi de partenerul nostru care se numește statul. Pentru că statul, în orice companie românească sau străină, în special românească este acționar majoritar, pentru că cei mai mulți bani ajung acolo. Și i-am spus (lui Orban, n.r.) că, dacă vrea să fim din nou contribuabili, avem nevoie de un ajutor de la stat. Și am discutat punctual. Pe zona de salarii, ne-a promis că șomajul tehnic o să fie prelungit până la 15 iunie. Doi, impozitul specific va fi redus pentru două trimestre. Trei, impozitul local va fi redus până la 50% și asta rămâne la latitudinea fiecărui primar și aici o să rog să fim uniți să putem scade impozitul local, pentru că și acolo e de luptat. Patru, am stabilit de comun acord, greu, și a trebuit să intervin dur când a fost vorba de plaje cu chiriile mari. I-am spus că este nevoie de reducere la cel puțin jumătate. Și a intervenit Răzvan Pîrjol (secretar de stat în Ministerul Economiei, n.r.) care a anunțat că e complicat, și i-am spus că dacă nu sunteți de acord cu reducerile la jumătate a chiriilor, „promit că mâine dimineață veți avea 20 de camioane de nisip în fața Guvernului, încât să întindem plaja la Guvern.“

 Murad vrea capul „prietenului Pîrjol“

Mohammad Murad a spus că a chiar am fost foarte mirat că Pîrjol (care este responsabil cu turismul, n.r.) deja se crede mul mai mult decât ministru și nu a simțit niciun sprijin din partea lui pentru industrie.

„Cred că este cazul să vorbim între noi și să decidem dacă această persoană este bine să rămână în fruntea turismului românesc sau nu. Lumea mă acuză că sunt în relații bune cu el. Așa este, dar nu este de ajuns. Eu vreau să fie în relații bune cu voi (cei din turism, n.r.). NU doar cu mine. Așa este corect. Avem nevoie ca în fruntea noastră să fie un luptător, un om care să ne apere, unul pe care să-l simțim la greu. Lucru pe care nu l-a făcut Răzvan Pîrjol.“, a spus șeful FPTR.

 Președintele FPTR spune că și alte măsuri au fost discutate, care încă nu sunt luate ca promisiune. Murad a spus că premierul Orban a promis că va analiza măsurile și a punctat că cel mai important lucru este să fie uniți încât așa cum au fost darnici la obligații să fie și la drepturi.

„I-am spus că, așa cum bugetarii rămân pe același consum, așa și privații au nevoie de consum și că se gândească că reprezintă Guvernul tuturor românilor. Noi oamenii de afaceri nu avem culoare politică, culoarea noastră este tricolorul, așa cum știe toată lumea. Sunt convins că mulți o să mă atace, ce caută această persoană din altă țară în România. Cred că sunt mai român decât mulți alții, pentru că jumătate dintre români au vârsta mai mică decât aveam eu când am venit eu în România. Aici sunt de 35 de ani și sunt mai român decât cei de 34 de ani. Am dăruit turismului românesc atenție specială, tot ceea ce a fost mai bun. Patronatele pentru mine sunt un lucru sfânt și niciodată nu voi negocia împotriva intereselor lor. Noi suntem cei care dorim să construim. Noi suntem cei care am asumat și asumăm în continuare tot ceea ce se poate mai rău. Noi am gajat cu casele, cu tot ceea ce am avut mai bun ca să putem să construim. Am fost hoți și suntem în continuare hoți. Hoți de idei ca să facem o țară mai frumoasă pentru că numai așa putem concura cu multinaționalele, de la care am furat idei.“, a conchis Murad.

Publicată de Murad Mohammad pe Joi, 21 mai 2020

Comments

comments

Actual

Mesaj nou de VREME SEVERĂ. Ploi torenţiale şi descărcări electrice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În această dimineaţă, Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis un nou mesaj de vreme severă, valabil de azi, 31 mai, ora 10:00  până în data de 3 iunie, ora 23:00. Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade, în special după-amiaza și seara, cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantități de peste 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.
Duminică (31 mai), la munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70…80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h și trecător se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze de 45…55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Update: În urmă cu puţină vreme, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare nowcasting potrivit căreia în zonele montane de peste cota 1800 de m din Transilvania şi Moldova, în judeţele Bistriţa Năsăud, Maramureş, Suceava şi Neamţ vântul va prezenta intensificări care la rafală vor depăși 70…90 km/h viscolind şi spulberând zăpada, determinând scăderea vizibilităţii.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(DOCUMENT) Mergi la plaja vara asta? Nu uita sa îți faci rezervare, telefonică sau online, pentru șezlong!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Accesul pe plajele concesionate se va face cu rezervare, telefonică sau online, numărul de persoane fiind limitat, având în vedere că şezlongurile trebuie aşezate cu păstrarea distanţei de doi metri între ele, conform normelor publicate în Monitorul Oficial. Şezlongurile şi alte echipamente de pe plajă trebuie dezinfectate înainte de a fi folosite de alţi clienţi. Pe plajele neconcensionate, autorităţile locale sunt responsabile de evitarea aglomeraţiei, se arată în Ordinul privind aprobarea normei care stabilește măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Potrivit ordinului semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi de secretarul de stat Mircea Fechet de la Ministerul Mediului, publicat în Monitorul Oficial, între şezlongurile de pe plajă trebuie păstrată o distanţă de doi metri, dacă acestea sunt utilizate de persoane care nu sunt din aceeaşi familie. De asemenea, administatorii plajelor trebuie să ia măsuri pentru a limita accesul în funcţie de locurile disponibile, pentru a se evita aglomeraţiile, să stabilească în mod clar culoare unidirecţionale, de intrare/ieşire, să limiteze numărul de angajaţi care intră în contact cu publicul.

„Art. 5. – Operatorii economici sau administratorii, după caz, au următoarele obligatii privind protecția turiştilor în spaţiile în care aceştia au acces: 1. vor amplasa la loc vizibil regulamentele de acces şi de comportament pe plajă; 2. se asigură măsuri pentru respectarea unei distante de 2 m (stanga/dreapta, fata/spate) între sezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite. 3. pentru estimarea capacităţii plajei cu menținerea distantei fizice se pot folosi atat proiecții de date anterioare cat si monitorizare activă. 4. administratorii vor asigura accesul pe plajă în limitele de capacitate adoptate, cu menținerea distanței fizice, descurajarea aglomerării şi limitarea adunărilor mari. 5. de asemenea, pentru atingerea obiectivelor de reducere a riscului de transmitere a infecţiei cu virusul SARS COV 2, administratorii plajelor trebuie să adopte măsuri pentru: a) restricţionarea accesului la plajă dacă limitele de capacitate stabilite sunt depăşite şi distanţa fizică nu poate fi menţinută; b) asigurarea accesului prin puncte de intrare clar semnalizate; c) stabilirea de culoare unidirecționale, separate, de intrare si de ieșire; d) rezervarea utilizării plajei pe anumite perjoade de timp se face prin intermediul unui sistem de rezervare online sau telefohic și / sau adoptarea de ore strategice de funcționare sau criterii de închidere flexibile; e) colaborare cu forţele de ordine pentru redirecţionarea sau devierea vehiculelor / persoanelor, dacă este atinsă capacitea maximă stabilită; f) limitarea numărului de angajați care interacţionează cu publicul; 6. accesul in zonele adiacente interioare (de exemplu, zone de schimbare, vestiare, toalete) trebuie să respecte regulile de distantare fizică; 7. trebuie să se mențină o distantă de cel puțin 2 metri intre persoane (inclusiv angajatii) in orice moment, exceptie: membri ai aceleiasi familii sau dacă siguranta activitatii de baza necesită o distanță mai scurtă (de exemplu, ridicarea echipamentelor grele)“, se arată în Ordin.

Citește Ordinul aici:

Download (PDF, 2.76MB)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Spațiu comercial modern în locul Galeriilor Soveja. Vezi și cum va trasforma RAEDPP Piața Tic Tac

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Directorul Regiei Autonome “Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, Florin Gheorghe, a declarat că fostele galerii Soveja vor fi demolate, iar în locul lor va fi amenajat un magazin mai mare.

”Am reușit să finalizăm cadastrul și intabularea pentru acel teren, pentru că nu exista așa ceva. Acum parcurgem pașii legali pentru a demola clădirile care există în zonă. Vom construi acolo un mare spațiu comercial, ce se va compartimenta între doi sau mai mulți retalieri importanți. Avem oferte de la nume importante din domeniu. Va fi un magazin modern, nu ceea ce există în prezent acolo”, a spus Florin Gheorghe.

Șeful RAEDPP a vorbit și de planurile pe care Regia le are pentru piața Tic Tac. Florin Gheorghe a punctat că piața se va transforma, la rândul ei, într-un spațiu comercial modern.

„Vom construi la Tic Tac un spațiu comercial cu parter și jumătate de etaj. La parter vom amenaja patru spații comerciale, cu o piață alimentară în mijlocul lor, iar pentru etajul așezat pe jumătate de parter, căutăm agenți economici care sunt dispuși să construiască o terasă, sau de ce nu, un loc de joacă.”, ne-a dezvăluit Florin Gheorghe.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: