Connect with us

Actual

IPJ a rămas cu 29 de câini! Un ciobănesc german a ajuns la Timișoara!

Maria Ionescu

Publicat

la

Așa cum v-am informat, pe data de 26 septembrie a avut loc prima etapă privind vânzarea prin licitație publică a șapte dintre câinii polițiști ai Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. Cum aceștia erau relativ tineri, se miza foarte mult pe o prezență masivă la licitație. Dar nu a fost cazul, deoarece la prima etapă nu s-a prezentat nimeni. Din acest motiv, organizatorii își imaginau că vor ajunge în situația ultimă de a-i oferi gratuit antrenorilor lor. Doar că nu s-a ajuns până aici. Ca să revin cu informații, anul acesta, IPJ a scos la vânzare 5 câini ciobănești germani (patru masculi și o femelă), un câine din rasa Malinois (femelă) și un câine Metis, o femelă. În ceea ce privește prețurile, încă de la început acesteau au fost reduse, dacă ținem cont de prețurile cu care se vând câinii pe piața locală. Iată care au fost: un ciobănesc german, născut în anul 2009, a costat 304,02 lei, cel de-al doilea, născut tot în anul 2009, avea prețul de 805,56 lei, cel de-al treilea, care are doar trei ani, costa 1262,38 lei, cel de-al patrulea doar 300 de lei, iar femela costa 1032,52 lei. În mod total neașteptat, femela din rasa Malinois a costat 1496,04 lei iar Metisul, care are numai patru ani, fiind născut în anul 2012, costa 3021,67 lei. Să nu vă imaginați că Metisul este o corcitură fără nici o valoare. Specialiștii spun că rasele s-au format tot din împercherea altor rase și adaptări la diferite clime. De multe ori, un câine Metis este mai inteligent decât un câine de rasă. Cum după prima etapă a licitației  nu s-a vândut nici un patruped, au fost organizate noi licitații, pe data de 11 și pe 18 octombrie. Și câinii s-au vândut! Cu toții! Potrivit purtătorulului de cuvânt al IPJ, Marius Niculescu, trei dintre ei au ajuns la Bacău și la Timișoara, iar ceilalți patru au rămas în județul Constanța. Ciobănescul german care a ajuns cel mai departe, cel care a străbătut distanța până la Timișoara, a fost cumpărat de către o persoană fizică! Mare iubitor de animale, dacă a bătut atâta drum pentru un câine! Este demn de menționat faptul că la IPJ Constanța existau numai 36 de câini, cu cei șapte scoși la vânzare. Acum au rămas doar 29 de câini cu care să-și facă treaba polițiștii.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

ATENȚIE! De azi, plătiți TAXĂ pentru parcarea de la Spitalul Județean

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Parcarea supraetajată din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a devenit funcțională! Sistemul automat de taxare din parcarea supraetajată a fost pus în funcțiune începând de azi. Parcarea dispune de 265 de locuri, dintre care 30 % se vor atribui riveranilor, în baza cererilor depuse la biroul parcări din cadrul SC Confort Urban SRL. Plata parcării se  realizează la automatele de plată, prin scanarea tichetului. Programul de taxare este de luni – duminică 00:00 – 24:00. Taxarea prin sistemul automat de plată se realizează după cum urmează:

  • prima oră de staționare este gratuită
  • după prima oră, tariful de parcare este de 2 lei/oră TVA inclus.

În cazul pierderii / deteriorării tichetului de parcare se percepe o taxă în valoare de 100 lei TVA inclus.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vezi cum se anunță vremea de Crăciun

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MARAMUREŞ

Până la finalul primei săptămâni de prognoză media maximelor termice se va situa între 11 și 14 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade. Apoi se va răcori treptat, astfel încât în ultimele zile din interval vor fi temperaturi maxime care în medie vor atinge doar 3…4 grade și minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de îngheț. Din data de 20 decembrie, temporar, vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

MOLDOVA

Între 16 și 25 decembrie vremea va fi caracterizată, în general, de valori termice mult mai ridicate decât în mod normal în acea perioadă. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 7 și 14 grade, iar a minimelor între 1 și 4 grade. Ulterior se va răci treptat, cu aproximativ 4…5 grade, până la finalul intervalului de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 20 decembrie.

DOBROGEA

Până în data de 24 decembrie vremea se va menține mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 11…15 grade și minime de 5…8 grade. Din 25 decembrie se va răcori ușor și treptat, în medie cu 4…5 grade până în ultima zi de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 – 29 decembrie.

MUNTENIA

În intervalul 16-24 decembrie vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal în acea perioadă; media temperaturilor maxime va fi de 12…15 grade, iar a minimelor se va situa, în general, între 2 și 4 grade. Va urma o perioadă în care temperaturile vor începe să scadă treptat, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 5…6 grade, iar a minimelor de -1…0 grade. Trecător și pe arii restrânse, după data de 20 decembrie, în unele zile vor fi ploi slabe.

OLTENIA

Până în data de 25 decembrie vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Astfel, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 10…13 grade și minime, în general, între 1 și 4 grade. Din 26 decembrie se va răcori ușor și treptat, iar în ultimele zile mediile maximelor de temperatură vor ajunge până la 4…5 de grade, iar a minimelor se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Trecător în unele zile vor fi condiții de ploaie slabă, începând cu data de 20 decembrie.

LA MUNTE

Temperaturile vor fi în creștere până în 18 decembrie, când media maximelor va atinge 14 grade, iar a minimelor 7 grade. După această dată va începe un proces de răcire treptată ce va face ca în ultimele zile de prognoză temperaturile să devină negative atât ziua cât și noaptea. Din data de 20 decembrie, în unele zile local vor fi precipitații (ploaie, lapoviță și ninsoare). Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

În prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Media temperaturilor maxime se va situa între 13 și 16 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade. În cea de a doua săptămână se va răci treptat, astfel încât la finalul acesteia media temperaturilor maxime va fi de 4 grade și a minimelor de -1 grad, valori apropiate de cele specifice perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere din data de 20 decembrie.

CRIŞANA

Până în data de 22 decembrie regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele specifice lunii decembrie. Astfel, vor fi temperaturi maxime a căror medie se va situa, în general, între 13 și 15 grade și minime, în medie, între 3 și 6 grade. Din data de 23 decembrie se va intra într-un proces de răcire treptată, care va face ca în ultimele zile de prognoză să se înregistreze temperaturi în jurul celor caracteristice peioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 4…5 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de -1 grad. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 21…29 decembrie.

TRANSILVANIA

În prima săptămână de prognoză media maximelor termice nu va avea variații importante și va fi de 10…12 grade, iar a minimelor va crește treptat, de la -4…-3 grade în prima zi, până la 2 grade în ultima. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat, maximele termice vor ajunge până la 2 grade la finalul intervalului, iar minimele până la -5 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu data de 20 decembrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avarie RAJA în Constanța. Vezi unde NU este apă caldă la robinete

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. a comunicat în data de 16.12.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu apă rece punctele termice nr. 169, 174, 175, 176, 178. În consecinţă, în lipsa apei reci nu se poate asigura distribuția apei calde de consum în perimetrul străzilor: Fulgerului, Dezrobirii, Baba Novac, Biruinței, Soveja, B. Delavrancea, Izvor, Venus .

La scurt timp de la anunțarea acestei avarii, a avut loc încă una, la punctele termice 12 și 13. În consecinţă, în lipsa apei reci nu se poate asigura distribuția apei calde de consum în perimetrul străzilor: R. Opreanu, Regina Elisabeta, Ovidiu, Traian, Piața Ovidiu, Bd. Marinarilor.

Până la remedierea avariei de către RAJA S.A. nu se pot asigura consumatorilor serviciile de furnizare a apei calde de consum.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.664.444 de la Dispecerat RAJA S.A.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: