Conecteaza-te cu noi

Actual

20 de elevi din Vaslui participă la programul ”Cadet în Forțele Navale Române”, organizat la Constanța

Published

on

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” găzduiește, în perioada 13 – 18 mai, programul ”Cadet în Forțele Navale Române”. Destinat elevilor din mediul civil, programul are ca scop familiarizarea acestora cu activitățile desfășurate într-o instituție militară de învățământ.

Anul acesta, 20 de elevi de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” din localitatea Vetrișoaia, județul Vaslui, însoțiți de două cadre didactice, au devenit ”cadeți” pentru o săptămână. Aceștia, împreună cu studenți de la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”, dar și cu elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” și de la Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza”, vor desfășura o serie de activități în cadrul unităților de învățământ și vor efectua vizite la mai multe unități din garnizoanele Constanța și Babadag. De asemenea, ”micii cadeți” vor participa la ceremonia de ridicare a Pavilionului și geacului la bordul unei fregate, vor vizita nava, vor lua parte la ateliere interactive și vor viziona o prezentare de tehnică și echipamente militare.

Marți, 14 mai, a avut loc deschiderea oficială a programului în prezența contraamiralului de flotilă Daniel Căpățână, Comandantul Flotei, a comandorului Octavian Tărăbuță, rectorul Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân” și a căpitan-comandorului Nae Valentin, locțiitorul comandantului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu”.

Cei 20 de elevi vasluieni au fost felicitați pentru alegerea de a experimenta timp de o săptămână viața de armată și au fost încurajați să își aleagă cu responsabilitate profesia în viitor.

Advertisement

Programul ”Cadet în Forțele Navale” îşi propune să realizeze schimburi de experienţă între instituţii militare şi civile de învăţământ, contribuind la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valenţelor formativ-educative ale interacţiunii elevilor din diferite instituţii de învăţământ în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale acestora.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions