Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

840 de locuri libere la clasele de învățământ profesional și învățământ dual, în județul Constanța

Published

on

În urma etapei I de admitere în clasa a IX-a, situația ocupării locurilor din oferta educațională pentru anul școlar 2025-2026 este următoarea:

–  la clasele de învățământ profesional şi învăţământ dual, de masă şi special de stat sunt 840 de locuri libere;

– la clasele de învățământ liceal de stat sunt 6 locuri libere pe domeniul agricultură, la unitatea de învățământ din Dobromir;

”Nu avem încă informații cu privire la ocuparea celor 408 locuri din învățământul liceal particular, cuprinse în planul de școlarizare 2025-2026.”, a precizat Mihai Sorin, inspector școlar general al IȘJ Constanța.

În ceea ce îi privește pe candidații la liceu, 493 sunt respinși în etapa I, dintre care 79 au medii peste 6. Este posibil ca unii dintre aceștia să se fi îndreptat deja și către învățământul particular, ca o a doua opțiune după anumite clase/ licee din învățământul de stat.

Foarte important este faptul că, pentru a doua etapă de admitere în clasa a IX-a, sunt disponibile 53 de locuri la învățământul profesional dual, dintre care 37 sunt în cadrul consorțiului CRESC (clase în care elevii primesc ca bursă minimum 1.000 de lei pe lună).

”După rezolvarea situațiilor speciale, vom avea o imagine clară a locurilor disponibile, în funcție de dosarele depuse de candidați ca urmare a repartizării în clasele a IX-a din județul Constanța.”, a completat Mihai Sorin.

De asemenea, sunt admiși la liceu 218 candidați cu medii sub 6, cea mai mică fiind 1,55, ceea ce înseamnă că dintre candidații respinși cu medii peste 6 sunt mulți care nu au completat suficiente opțiuni pentru liceu, fie că nu și-au dorit anumite licee, fie că vizează alte clase (de învățământ privat sau de învățământ profesional de stat).

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions