Conecteaza-te cu noi

Politica

Cum votează un fost candidat la Președinția României

Published

on

Un fost candidat la președinția României face, în ultima zi de campanie, o radiografie a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, precum și a candidaților care au intrat în această competiție.

Teodor Paleologu, fost candidat la președinția României din partea Partidului Mișcarea Populară, a scris pe contul său de Facebook că alege să voteze Eugen Tomac la Camera Deputaților și Florin Cîțu la Senat, dar că are și variantă “paluzibilă” pentru varianta Cristian Diaconescu la Senat și Ludovic Orban sau Claudiu Năsui la Camera Deputaților.

Ce spune Paleologu despre PMP, despre candidații PNL, USR și de ce l-ar alege pa Dan Barna la Sibiu și nu pe vicepremierul Raluca Turcan, citiți în mesajul pe care vi-l redăm integral:

“La PNL și PMP mă deranjează nemernicia dovedită în timp a multor membri și candidați, iar la USR talmeș-balemșul doctrinar din care răzbate un anticlericalism rabiat și preferința pentru impozitarea progresivă. Cu toate acestea, consider că, în absență de ceva mai bun, aceste partide pot fi votate de la caz la caz. Vă dau cîteva exemple.
În diaspora cel mai bun candidat este în mod categoric Cătălin Avramescu (PMP), un strălucit profesor și intelectual, un om cu bogată experiență politică, diplomatică și administrativă.
În București lucrurile sînt ceva mai complicate. Eu voi vota Tomac (PMP) la Cameră și Cîțu (PNL) la Senat, dar opțiuni plauzibile sînt și Cristian Diaconescu (PMP) la Senat și Orban (PNL) sau Năsui (USR) la Cameră. Este de neînțeles cum USR are o listă atît de slabă și neserioasă pentru Senat: nu cunosc absolut pe nimeni pînă la poziția 6, unde apare o doamnă onestă, dar prea de stînga pentru gustul meu.
La București mai este un candidat care-mi place: independentul Valeriu Nicolae. Dar nu îmi place atît de mult încît să-l și votez. Votezi un candidat fără șanse atunci cînd crezi cu tărie în el și în ideile pe care le susține. Este ca o profesiune de credință. Dar îl respect pentru curajul de a candida și am convingerea că nu este un lucru inutil.
Oricît vi s-ar părea de curios, între Raluca Turcan și Dan Barna la Sibiu, eu l-aș vota pe acesta din urmă. Doar la președinție sper să nu mai candideze, pentru că irosește voturi care ar putea sprijini o reală schimbare în bine.
V-am dat doar cîteva exemple. Dacă vreți, îmi puteți trimite întrebări despre candidați, la care voi încerca să răspund în live-ul de la ora 21:30.”

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions