Conecteaza-te cu noi

Administratie

Constănțenii vor putea lua cuvântul online în ședințele Consiliului Local Municipal

Published

on

Consilierii locali au aprobat, ieri, mai multe modificări la regulamentul de funcționare a forului legislativ local. La propunerea aleșilor USR-PLUS, ședințele comisiilor de specialitate vor fi transmise live pe pagina Primăriei Constanța, iar în al doilea rând, cetățenii din Constanța să poată lua cuvântul online la începutul ședințelor de Consiliul Local.

„Publicarea tuturor contractelor și a documentelor de plată, pe etape de execuție, transmiterea live a ședințelor de Consiliu Local și de comisii cu o calitate bună a imaginii și sunetului, posibilitatea cetățenilor de a participa inclusiv on-line și a lua cuvântul la ședințele de Consiliu Local, sunt trecute în programul comun de guvernare locală. Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliul Local trebuie schimbat astfel încât să fie în concordanță cu Codul Administrativ. Noi am venit cu cele două amendamente la regulament, care sunt pe modelul Primăriei Cluj-Napoca.“, a declarat viceprimarul Constanței din partea USR-PLUS, Florin Cocargeanu.

Cătălin Iacob, un alt inițiator al acestor proiecte din partea USR, a explicat pe larg modificările aduse la regulamentul Consiliului Local. El spune că se adaugă la Art 31, alineatul 2, teza f), cu următorul cuprins: “posibilitatea cetățenilor cu domiciliul sau reședința în municipiului Constanța de a lua cuvântul la începutul ședinței în legătură cu un subiect aflat pe ordinea de zi. Acesta va trebui să se înscrie la cuvânt cu cel puțin 10 minute de la începerea ședinței.“

De asemenea, el a afirmat că se adaugă la Art. 31, alineatul 3.1, teza d), cu următorul cuprins: “Cetățeni cu domiciliul sau reședința în municipiul Constanța pot lua cuvântul la începutul ședinței fără drept de vot la punctele de pe ordinea de zi. Procedura de înscriere pe platforma online de videoconferință se va face pe baza unui formular completat online pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța înainte cu minim 4 ore de la ora stabilită pentru începerea ședinței ordinare, minim 2 ore de la ora începerii ședinței extraordinare și kinim o oră de la ora începerii ședinței extraordinare de îndată. Cetățenii card s-au înscris în condițiile mai sus menționate vor primi un link prin e-mail, prin care se vor putea conecta la ședința Consiliului Local și vor putea lua cuvântul la punctul de pe ordinea de zi la care s-au înscris, prin intermediul președintelui de ședință.”

Advertisement

Se mai modifică articolul 20, alineatul 4, astfel: “Ședințele comisiei de specialitate sunt, de regulă, publice și se transmit în direct pe pagina oficială a Primăriei Constanța.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions