Conecteaza-te cu noi

Administratie

Elevii din Constanța acuză: „Primarul Chițac a tăiat peste 3.000 de burse!“

Published

on

Consilierii locali din Constanța au votat, astăzi, proiectul de hotărâre pentru aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente semestrului II al anului școlar 2021-2022 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat. Concret, este vorba despre aprobarea a 2 burse de performanțe, în valoare de 1.000 de lei/lună fiecare; 9.533 de burse de merit, în valoare de 200 de lei/lună fiecare; 714 de burse de studiu, în valoare de 250 de lei/lună fiecare; 4.797 de burse sociale, în valoare de 250 de lei/lună.

Înainte de supunerea la vot a proiectului, președintele Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, a luat cuvântul și a spus că proiectul este ilegal, deoarece Primăria a „tăiat peste 3.000 de burse față de semestrul I, când au fost acordate peste 12.000 de burse de merit. Dudună a afirmat că nu este legal să reduci numărul burselor de merit de la un semestru la altul, asta pentru că singurul criteriu pentru stabilirea burselor de merit este media școlară generală, iar între două semestre nu se poate încheia media generală.

„Nu numai ca lăsa 3.233 de elevi fără bursă, însă este important de menționat că astfel de decizii se fac anual, nu semestrial, reforma aceasta reprezentând o modificare retroactivă, lucru ce este ilegal. Solicităm consilierilor locali să nu voteze proiectul de hotărâre, în situația in care încă mai există respect pentru generațiile tinere.“, spunea Dudună înainte de ședință.

Ea a afirmat va merge pe căile legale pentru a anula hotărârea.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions