Conecteaza-te cu noi

Politica

Vladimir Putin, vizită surpriză la Mariupol, oraș ucrainean devastat de armata rusă

Published

on

putin mariupol

Președintele rus Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol, oraș ucrainean devastat de bombardamente, a anunțat duminică serviciul de presă al Kremlinului, citat de agențiile de presă ruse, preluate de cele internaționale. Este prima deplasare a liderului rus în acest oraş-port din Ucraina ce fusese sub asediu luni de zile şi fusese ocupat de armata rusă în luna mai 2022.

Autorităţile ucrainene din Mariupol au denunţat duminică vizita preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care l-au calificat drept “criminal internaţional”, informează AFP.

“Criminalul internaţional Putin a vizitat oraşul ocupat Mariupol” în timpul nopţii, “probabil pentru a nu vedea la lumina zilei oraşul ucis de ‘eliberarea’ lui”, a scris Consiliul municipal pe contul său de Telegram, făcând referire la mandatul de arestare internaţional ce îl vizează pe preşedintele rus.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul şi a făcut un tur al oraşului, el însuşi la volanul unei maşini. Vladimir Putin a discutat cu localnici, a vizitat locuri de interes şi a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucţie din acest oraş devastat, potrivit aceleiaşi surse.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions