Conecteaza-te cu noi

Societate

Școală de vară în domeniul securității cibernetice și tehnologiei, la Universitatea Ovidius

Published

on

scoala de vara Ovidius

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 30 iunie – 4 iulie, ediția a III-a a CyberSecurity Ovidius Camp 2025, la care participă aproximativ 60 de studenți de la programe de licență și masterat din cadrul universităților partenere.

Evenimentul are ca scop prezentarea provocărilor actuale în domeniul securității cibernetice și explorarea tehnologiilor disponibile pentru a diminua amenințările existente și pentru a soluționa eventualele atacuri informatice.

Activitățile se desfășoară sub forma unor sesiuni de lucru teoretice și practice, susținute de profesioniști în domeniu și cadre didactice din cadrul facultăților universităților partenere: Facultatea de Matematică și Informatică (Universitatea Ovidius din Constanța), Facultatea de Automatică și Calculatoare (Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București), Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (Universitatea Transilvania din Brașov), Facultatea de Automatică și Calculatoare (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași) și Facultatea de Informatică (Universitatea „Titu Maiorescu” din București).

Tematica CyberSecurity Ovidius Camp 2025 include principii de securitate a informației, elemente de criptografie, instrumente și proceduri pentru testarea securității sistemelor informatice, tehnologii Blockchain aplicate, precum și securitatea aplicațiilor și serviciilor Web.

”Școala de vară este organizată în parteneriat cu Centrul Național de Coordonare pentru Securitatea Cibernetică, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Women4Cyber RO, Datanet Systems, Multiversx Labs și Bittnet.

Evenimentul este finanțat de Ministerul Educației și Cercetării, din bugetul alocat pentru activități extracurriculare destinate studenților.”, a precizat Cabinetul Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions