Conecteaza-te cu noi

Societate

Întâlnire de lucru privind dezvoltarea învățământului superior agricol dual, organizată la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), a găzduit, recent, o întâlnire de lucru bilaterală cu tema ”Învățământul superior Agricol Dual în zona de Sud-Est a României”.

Evenimentul, desfășurat prin implicarea Ș. L. dr. ing. Cosmin Filip, prorector pentru Promovare programe universitare, dezvoltare infrastructură informațională instituțională, formare profesională continuă și învățământ dual al UOC, și a conf. univ. dr. ing. Irina Moise, coordonatorul programului de studii Agricultură – dual,  a reunit cadre universitare, cercetători și reprezentanți ai mediului economic, educațional și agricol din România și Republica Moldova. Scopul principal al întâlnirii a fost consolidarea cooperării transfrontaliere în domeniul învățământului agricol superior și al cercetării aplicate.

Pe parcursul primei zile, au fost prezentate principalele direcții ale Programului Român de Dezvoltare a Educației pentru Învățământul Dual. Totodată, au avut loc discuții axate pe dezvoltarea colaborării între instituțiile de învățământ din România și Republica Moldova, în special în domeniile agriculturii și industriei alimentare. Participanții au susținut prezentări privind oportunitățile de dezvoltare pentru programele de licență și masterat. De asemenea, în cadrul întâlnirii, cercetători de renume, precum CS I Acad. Radu Răducu, CS I Acad. Aurora Ranca și CS I ing. Corina Gavăț, au propus teme comune de cercetare în domeniile agriculturii și protecției mediului.

Agenda evenimentului a inclus și o vizită la mai mulți operatori economici din Dobrogea, unde au fost discutate aspecte legate de cercetarea aplicată în agricultură, parteneriate instituționale, tranziția către practici agroecologice moderne și adaptarea agroecosistemelor la noile realități climatice.

În cea de-a doua zi a întâlnirii, participanții au efectuat o vizită tehnică la ferme și centre de cercetare agricolă din zona Dunării, în prezența specialistului Antonio Dino Walsh. Discuțiile s-au concentrat pe teme precum: tehnologii agricole de ultimă generație, managementul riscurilor climatice și de mediu, precum și introducerea soiurilor agricole reziliente.

”Evenimentul s-a încheiat cu un panel de concluzii și recomandări privind sprijinirea și dezvoltarea învățământului superior agricol dual și a cercetării agricole comune, subliniind importanța parteneriatului durabil între mediul academic și cel economic.”, au precizat reprezentanții Cabinetului Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions