Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Vremea severă a făcut ravagii în întreaga țară. Vezi bilanțul realizat de salvatori în urma furtunilor

Published

on

pompieri furtuna

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în perioada 17 iulie, ora 7.00 – 18 iulie, ora 7.00, au fost înregistrate efecte semnificative la nivel național.

60 de localități din 14 județe (Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Mureș, Prahova, Teleorman, Vrancea) și municipiul București au fost afectate de vremea severă.

Echipajele de intervenție au acționat pentru:

  • evacuarea apei din 3 case, 49 curți, 11 beciuri/subsoluri (inclusiv 1 agent economic) și de pe o stradă;
  • îndepărtarea elementelor de construcție desprinse de la acoperișurile a 83 de imobile, dintre care 2 instituții publice (Academia de Poliție „A.I. Cuza” și Primăria Ulmi);
  • degajarea a 555 de copaci și 24 de stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil;

Au fost avariate 186 de autovehicule.

Circulația rutieră a fost temporar afectată pe autostrada A1 (km 23, jud. Giurgiu), din cauza unui indicator rutier și a crengilor prăbușite pe carosabil.

Traficul aerian a fost, de asemenea, influențat de condițiile meteo nefavorabile – aproximativ 15 aeronave care urmau să aterizeze pe Aeroportul Internațional Henri Coandă au fost dirijate să mai rămână în aer, aterizând ulterior cu întârziere.

Evenimente grave înregistrate:

  • Otopeni (IF): o femeie, în vârstă de 49 de ani, aflată într-un apartament la etajul 5, a fost lovită de elemente de acoperiș desprinse de la un imobil învecinat, fiind declarată decedată.
  • Municipiul București: două persoane au fost rănite de copaci sau crengi în cădere. În urma evaluării medicale, acestea au fost transportate la spital, conștiente.

”Transmitem condoleanțe familiei persoanei decedate și le dorim însănătoșire grabnică celor răniți.

Mulțumim salvatorilor care intervin zi și noapte pentru a proteja viețile și bunurile oamenilor. Eforturile lor în lupta cu efectele fenomenelor hidrometeorologice sunt încă o dovada a dedicării și curajului lor necondiționat.

Nu uitați: este foarte important să fim pregătiți pentru a face față unei situații de urgență.”, au precizat reprezentanții Departamentului pentru Situații de urgență.

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions