Conecteaza-te cu noi

Politica

Prietenul lui Liviu Dragnea, fost ofițer “Doi și-un sfert”, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru șefia MAI

Published

on

Nominalizarea lui Daniel Dumitru Chirilă pentru funcția de ministru de Interne, ajunsă miercuri seara pe masa lui Klaus Iohannis, a generat un val de reacții în interiorul sistemului din care provine, dar și în culisele politice, scriu jurnaliștii de la digi24.ro. Chirilă este fost ofițer al celebrului serviciu secret al MAI, supranumit ”Doi și-un sfert”, bun prieten al fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, după cum menționează sursa citată. De altfel, potrivit acelorași informații publice, acesta ar fi încercat să îl numească pe Chirilă în fruntea DGIPI și în 2012, atunci când Liviu Dragnea a ocupat, pentru câteva zile, funcția de ministru de Interne.

Conform digi24.ro, surse din conducerea PSD susțin că Dragnea a încercat să îl impună pe Chirilă la șefia DIPI și anul acesta, înainte de condamnarea sa, însă Carmen Dan a fost reticentă, din cauza reacțiilor provocate de această intenție.

Sursele citate au explicat că de data aceasta el a fost propulsat pe lista de miniștri trimiși pentru aprobare la Palatul Cotroceni de grupul de influență din jurul Vioricăi Dăncilă, din care face parte și omul de afaceri Ică Voinea, extrem de influent la vârful partidului și al Guvernului. Promovarea acestuia s-a făcut în ciuda unor avertismente primite de premier în legătură cu numele controversat al lui Chirilă, dar și a lipsei de șanse să fie aprobat de Klaus Iohannis.

Cine este Daniel Dumitru Chirilă

Advertisement

Daniel Dumitru Chirilă este colonel în rezervă, are 41 de ani, s-a pensionat la 39 de ani din MAI, unde a activat la DIPI, și, conform declarației de avere, are o pensie lunară de 7.600 de lei.

După trecerea în rezervă a ajuns director general al companiei Quality Business Solution, controlată de omul de afaceri Dumitru Octavian Nicolau, abonată la contracte cu instituțiile publice, în special cu MAI și STS, în perioada în care Marcel Opriș a fost directorul serviciului.

În perioada în care izbucnise în MAI scandalul Caracal, s-a încercat numirea sa ca secretar de stat la MAI, însă nu s-a reușit, pentru o scurtă perioadă de timp, din cauza opoziției unora dintre liderii PSD. Numirea s-a concretizat însă în 3 septembrie, când ministru interimar la Interne era Mihai Fifor.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions