Conecteaza-te cu noi

Administratie

Locuitorii satului Culmea au primit noi cărți de identitate

Published

on

În cursul zilei de ieri, 22 ianuarie 2020, în satul Culmea a avut loc prima acțiune de înmânare a noilor cărți de identitate pentru locuitorii satului Culmea.

”Era o necesitate și totodată un lucru normal să facem acest proiect fiind destul de dificil pentru ambulanță, pompieri, serviciile de curierat și orice tip de corespondență să asigure servicii prompte și corecte, cetățenii neavând o stradă și un număr poștal arodat. În acest moment am demarat o acțiune de schimbare a cărților de identitate, care este suportată de primărie și nu de cetățean, deoarece am considerat că așa este normal având în vedere faptul că unele cărti de identitate încă sunt valabile. Cei care doresc să-și schimbe buletinul sunt așteptați la Serviciul de Evidență a Populației din cadrul primăriei Ovidiu. M-am consultat cu bătrânii satului și am stabilit de comun acord cum ar trebui să denumim străzile. Astfel, s-a considerat oportun ca tematica aleasă pentru atribuirea denumirilor de străzi sa fie axată pe domeniul agriculturii si al ramurilor ce derivă din acest domeniu, ca fiind specificul zonei și pe relatările  oamenilor referitoare la: locul unde era situată Crama – str. Cramei, eroi de razboi – str. Locotenent Barbat Spiridon și str. Plutonier Vucea Niculae, hramul bisericii din localitate – str. Sf. Ilie, locul unde este situată școala – str. Școlii, locurile unde functionau ateliere sau activități meștesugaresti – str. Atelierului, str. Olarului, str. Croitorului, str. Tâmplarului, str. Strungarului, str. Troiței, str. Morii, precum și referitoare la Halta Culmea – str. Feroviară, str. Gării.”, a precizat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

 La sfârșitul anului 2019, la inițiativa primarului George Scupra, primăria Ovidiu, odată cu aprobarea  Planul Urbanistic General al orașului Ovidiu, a atribuit  satelor Culmea Nord și Culmea Sud  noi denumiri de străzi, în conformitate cu specificul zonei.

Criteriile au fost stabilite în funcție de istoricul acestei așezări și de relatarile oamenilor din zonă, care conviețuiesc în comunitate de mai bine de 30-40 de ani.

Iată denumirea finală a străzilor:

Advertisement
  1. Cartier Culmea Nord:

Str. Cantinei, str. Strungarului, str. Troitei, str. Tâmplarului, str. Croitorului, str. Atelierului, str. Morii, str. Balanței, str. Gării, str. Olarului, str. Plutonier Vucea Niculae

  1. Cartier Culmea Sud:

Str. Fermierului, str. Școlii, str. Serelor, str. Piersicilor, str. Cireșilor, str. Caișilor, str. Tineretului, str. Sf. Ilie, str. Murelor, str. Pelinului, str. Mare, str. Magnoliei, Aleea Livezilor, str. Principală, str. Zmeurei, str. Fragilor, str. Bobocilor, str. Bujorului, str. Ogorului, str. Berzei, str. Cărăbușului, str. Cramei, str. Locotenent Barbat Spiridon.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions