Conecteaza-te cu noi

Administratie

Prețul gigacaloriei, supus din nou atenției Consiliului Local Constanța. Vezi ce modificări sunt aduse

Published

on

Consilierii locali din Constanța sunt convocați în ședință ordinară, joi, 30 iulie. Printre punctele puse în discuție se numără și proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului local practicat de către RADET Constanța, începând din 01.07.2020 pentru energia termică destinată consumului populației (casnic) și pentru energia termică destinată consumatorilor noncasnici. Concret este vorba de o uniformizare a prețului gigacaloriei între consumatorii casnici și cei noncasnici. Directorul RADET, Liviu Popa, a declarat pentru Ordinea.ro că, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei noncasnici, racordați la rețeaua de distribuție (rețea secundară), tariful facturat pentru energia termică va fi de 537,76 lei/gigacalorie, inclusiv TVA. Popa a spus că, în acest caz, va scădea prețul gigacaloriei pentru agenții economici, de la 652 de lei/gigacalorie la 537 de lei/gigacalorie. Directorul RADET a mai spus că reglementările vin după o decizie a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Iată ce prevede proiectul de hotărâre propus spre aprobare în ședința de joi a CLM:

„Art.1 Se stabileşte prețul local practicat de către R.A.D.E.T. Constanța, începând cu data de 01.07.2020 pentru energia termică facturată consumatorilor casnici și noncasnici racordați la rețeaua de distribuție (rețea secundară) la nivelul de 462,39 lei/MWh (echivalent 537,76 lel/GCal) inclusiv TVA.

Art.2 Se stabileşte prețul local practicat de către R.A.D.E.T. Constanta, începând cu data de 01.07.2020 pentru energia termică facturată consumatorilor casnici şi noncasnici racordați la rețeaua de transport (rețea primară) la nivelul de 310,83 lei/MWh (echivalent 361,49 lel/GCal) inclusiv TVA.

Art.3 Prețul local prevăzut la art.1 este stabilit conform modalității de calcul prevăzută în anexa nr.1, care face parte Integrantă din prezenta hotărâre.

Advertisement

Art. 4 Prețul local prevăzut la art. 2 este stabilit conform modalității de calcul prevăzută în anexa nr.2, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.5 Compartimentul relații consiliul local şi administrația locală va comunica prezenta hotărâre Direcției financiare, A.N.R.E., Direcției județene de statistică Constanța, R.A.D.E.T. Constanta, în vederea aducerii la îndeplinire și, spre știință, Instituției prefectului județului Constanța.“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions