Advertisement
Categories: Actual

Bărbat din Năvodari arestat pentru încălcarea ordinului de protecție și distrugerea autoturismul soției

Ieri, 3 octombrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului C.I.D., cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În concret, în cauză s-a reținut că la data de 23 septembrie, în jurul orei 17.30, în timp ce se afla la domiciliul său, situat în oraşul Năvodari, unde locuieşte alături de soţie, de cei doi copii minori şi de părinţi, pe fondul consumului băuturilor alcoolice, în prezenţa copiilor, inculpatul C.I.D. a ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea persoanele vătămate C.M. şi C.A., mama, respectiv soţia sa.

Ulterior bărbatul a luat în mâini un topor, cu care a ieşit pe strada din faţa imobilului, unde se afla parcat autoturismul soţiei sale, pe care l-a lovit în mod repetat cu unealta, distrugându-i caroseria. S-a reţinut astfel că prin acţiunile sale inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.

Urmare a evenimentelor sesizate, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au emis un ordin de protecţie provizoriu, dispunând obligarea inculpatului de a nu se apropia la o distanţă mai mică de 100 de metri de cele două victime şi de locuinţa acestora şi totodată de a purta un dispozitiv de supraveghere electronică.

Cu toate acestea, în noaptea de 23/24 septembrie, în jurul orei 1.30, inculpatul a încălcat obligaţiile menţionate, apropiindu-se la o distanţă mai mică de 100 de metri de locuinţa în care se aflau cele două victime.

”Lucrătorii de poliţie s-au sesizat ca urmare a alertelor emise de sistemul de monitorizare a dispozitivelor de supraveghere electronică şi l-au identificat în scurt timp pe inculpat în zona locuinţei.

Astfel, exceptând cele două infracţiuni pentru care procurorul a propus luarea măsurii arestării preventive, inculpatul C.I.D. mai este cercetat în aceeaşi cauză pentru săvârşirea a două infracţiuni de ameninţare, prev. de art 206 alin. (1) din C.pen, şi a unei infracţiuni de distrugere, prev. de art. 253 alin (1) din C.pen.”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

La data de 3 octombrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 3 octombrie, până la data de 1 noiembrie inclusiv, faţă de inculpatul C.I.D.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliţiei Oraşului Năvodari, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Maria Ionescu

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Recent Posts

Instituțiile de Mediu, în alertă de 1 mai. Locuitorii Constanței au reclamat un miros de produse petroliere, în mai mult zone din oraș

De câteva zile încoace, mai precis din 1 mai, locuitorii Municipiului Constanța au reclamat un… Read More

4 ore ago

România, scoasă DEFINITIV din programul Visa Waver. Românii nu vor putea călători în SUA fără vize!

România a fost exclusă din programul Visa Waiver, care ar fi asigurat românilor călătorii fără… Read More

10 ore ago

Prezidențiale 2025 în Diaspora. Prezența la vot, de peste două ori mai mare față de noiembrie 2024

Peste 190.000 de români s-au prezentat la urne în Diaspora, până sâmbătă, la ora 13:00,… Read More

10 ore ago

IGPR a deschis anchete după ce românii din Diaspora și-au filmat buletinele de vot

IGPR a deschis anchete după ce mai mulți români din diaspora și-au filmat opțiunea de vot și au… Read More

11 ore ago

BEC a respins plângerea lui Nicușor Dan: Pozele cu Ponta și Coldea, publicate de Lasconi, rămân online

Biroul Electoral Central a respins plângerea lui Nicușor Dan și cererea acestuia ca materialele prezentate… Read More

o zi ago

Regulile publicate de BEC pentru alegerile din 4 și 18 mai

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat recent un set complex de măsuri ce vizează asigurarea… Read More

o zi ago