Conecteaza-te cu noi

Politica

Claudiu Palaz (PMP): “Alegerea viceprimarilor Constanței și a vicepreședinților CJ, NELEGALĂ”. Ce îi răspunde ministrul Cseke Attila

Published

on

Claudiu Iorga Palaz, liderul PMP Constanța, a informat Instituția Prefectului județului Constanța și pe ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, că alegerea viceprimarilor municipiului Constanța, precum și alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Constanța s-au făcut printr-o procedură “nelegală”.

Download (PDF, 647KB)

 

Miercuri, Claudiu Palaz a transmis printr-un comunicat de presă documentele care stau la baza inițiativei, dar și răspunsul pe care l-a primit de la ministrul Cseke Attila.

Iată explicațiile:

Advertisement

“Ciocu’ mic că ei sunt la Putere!

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președinte Claudiu-Iorga Palaz, a sesizat în data de 26.04.2021 Instituția Prefectului din Județul Constanța în legătură cu starea de nelegalitate în care se găsesc mai multe administrații locale din județ, ca urmare a modului în care au fost aleși vicepreședinții Consiliului Județean și unii viceprimari.

În acest sens, Partidul Mișcarea Populară a adresat inițial o solicitare către Domnului Ministru CSEKE ATTILA – MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI, solicitând un punct de vedere cu privire la necesitatea obținerii avizelor comisiilor de specialitate în cazul proiectelor de hotărâre pentru alegerea vicepreședinților și viceprimarilor.

Răspunsul acestuia a fost ferm, arătând că singurele excepții de la obligativitatea obținerii acestor avize sunt constituite de hotărârile privind alegerea președintelui de ședință și cea pentru constituirea comisiilor de specialitate, adoptate după constituirea consiliilor, deoarece la acea dată încă nu există structurile care pot întocmi aceste documente.

Printr-o simplă căutare pe site-ul Consiliului Județean sau pe site-urile unor primării din județul Constanța, am constatat că aceste hotărâri nu au avizele comisiilor de specialitate, fapt care atrage NELEGALITATEA alegerii vicepreședinților și viceprimarilor.

Pentru a stopa aceste ilegalități, Prefectul este obligat să atace în contencios administrativ și să solicite anularea celor două hotărâri privind alegerea celor doi vicepreședinți ai Consiliul Județean, altfel va fi acuzat de abuz în serviciu, deoarece există două moduri în care au fost adoptate astfel de hotărâri (unele cu avize, așa cum spune legea, și unele fără), iar el le consideră pe ambele legale?!

Advertisement

Astăzi există riscul ca toate actele semnate de vicepreședinți și de viceprimarii aleși nelegal să fie lovite de nulitate.

La fel de vinovați sunt și cei aleși pe aceste funcții, făcând un abuz cu bună știință și semnând documente. Este ca și cum ar face o facultate, dar ei nu au diplomă de bacalaureat.

Din punctul nostru de vedere, considerăm că există suspiciunea rezonabilă a infracțiunii de abuz în serviciu și vom proceda în consecință.

Cerem de urgență Prefectului să trateze UNITAR aceste probleme la nivel de județ, și să nu aplice principiul “Ciocu’ mic că noi suntem la PUTERE.””, transmite Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța.

Pentru o mai bună informare asupra situației vă punem la dispoziție documentul – răspuns semnat de ministrul Cseke Attila.

Advertisement

Download (PDF, 64KB)

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions