Connect with us

Politica

Comparațiile liberalilor din Constanța: 3 luni de guvernare PNL vs. 3 ani de guvernare PSD

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În trei luni de guvernare PNL, România a avut posibilitatea să repare multe dintre nenorocirile produse în ultimii 3 ani de guvernări PSD. Trei ani în care țara a fost condusă doar în favoarea infractorilor, trei ani în care incompetenți și analfabeți cu carnet de partid au scos România de pe drumul european al democrației și respectării statului de drept.

„O majoritate toxică și retrogradă din Parlament a demis Guvernul pentru a împiedica adoptarea proiectului pentru alegerea primarilor în 2 tururi, pe care Guvernul și-a angajat răspunderea, în condițiile în care 80% dintre români cer acest lucru. Este clar că voința poporului român nu valorează nimic în ochii acestor mercenari, mânați de propriile interese și ale partidelor lor. În cele 3 luni de guvernare, PNL le-a arătat românilor ce dezastru a lăsat în urmă batjocura pesediștilor mânați din spate de Liviu Dragnea, liberalii acționând apoi contra-cronometru astfel încât cetățenii să resimtă cât mai puțin efectele nenorocirilor pe care PSD le-a pus la cale”, a declarat deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

PNL, în 3 luni de guvernare: 

PNL a organizat exemplar alegerile prezidențiale, astfel încât fiecare român să aibă un cuvânt de spus, să poată să voteze încotro se îndreaptă această țară. Cu PNL la guvernare alegerile s-au desfășurat civilizat, fără incidente, și aproape 1 milion de români din Diaspora au putut vota.

Pe de altă parte, în 3 ani de guvernare, PSD a căutat doar soluții pentru a-i bloca pe români să-și exprime dreptul la vot.

Am restructurat Guvernul, reducând numărul ministerelor la 16. În condițiile în care PSD a angajat la stat în 3 ani, în posturi calde, sute de mii de pile, amante, nepoți și beizadele cu carnet de partid.

După doar o lună de guvernare, PNL a reușit să întocmească bugetul pe anul 2020, un buget corect, echilibrat, astfel încât să poată fi plătite și pensiile și salariile, și toate celelalte indemnizații sociale. Am inclus creșterea pensiilor de la 1 septembrie 2020, un efort bugetar de 16 miliarde de lei, a salariilor de la 1 ianuarie, dar și a investițiilor la peste 50 de miliarde de lei.  Asta după ce PSD a falsificat bugetul țării și NU a prevăzut sumele necesare pentru plata pensiilor și salariilor pentru ultimele luni ale anului trecut.

PNL a asigurat resursele pentru ca firmele să-și poată recupera sumele datorate de stat din TVA, iar concediile medicale să poată fi plătite, după ce PSD a afectat grav mediul de afaceri refuzând să facă aceste plăți.

PNL a corectat odioasa Ordonanță 114, care a lovit ca un baros în economia României! Nu doar că PSD este autorul acestei crime în economie, dar nu s-a lăsat până nu a încercat să blocheze soluțiile pentru readucerea în normalitate a mediului economic prin contestare la CCR.

Guvernul PNL a eliminat supra-acciza la carburanți, pe care PSD a introdus-o! Guvernările PSD au obligat românii să scoată mai mulți bani din buzunar, iar PNL a obținut cel mai mic preț la carburanți din Uniunea Europeană.

Guvernul PNL a rezolvat problema transportului școlar, în vreme ce pentru PSD au fost mai importante interese mafiilor locale decât siguranța copiilor și accesul la educație.

PNL a deschis competiția în sistemul de sănătate în beneficiul pacienților pentru servicii medicale mai bune. Salvarea vieții pacienților trebuie să fie obiectivul politicilor de sănătate. Reforma liberală a sistemului de sănătate prevede eliminarea discriminărilor care opreau românii să acceseze servicii medicale de calitate, plătite din banii lor, reținuți în fiecare lună la salariu.

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, PNL a promovat o soluție concretă care să încurajeze medicii să rămână în țară. Am introdus posibilitatea medicilor stagiari să facă rezidențiatul și în alte spitale decât în centrele universitare, fie că sunt publice sau private.

Guvernul PNL a înaintat solicitarea de includerea a sitului Roșia Montană în patrimoniul UNESCO.

Deși PSD a încercat să introducă panică în populație pe tema împrumuturilor, sub guvernarea PNL România a accesat credite la dobânzi mult mai mici decât a făcut-o PSD,  mult mai ieftin decât guvernele PSD!

„Să nu uităm totuși care a fost scopul existenței Guvernelor PSD din ultimii trei ani: eliberarea infractorilor din pușcării și scăparea liderilor partidului de dosare penale și condamnări. PSD a scos aproape 23.000 de deținuți din pușcării prin legea recursului compensatoriu, dar PNL a abrogat această lege. Pentru că pentru noi, siguranța cetățenilor e mai presus decât orice. PSD a fost la un pas să șteargă România de pe harta Uniunii Europene și a țărilor civilizate prin abuzarea și sufocarea Justiției, încercând inclusiv să golească sălile de judecată de magistrați onești și incomozi prin pensionarea anticipată a acestora. Lucru, de asemenea, prevenit de PNL”, a mai declarat deputatul Bogdan Huțucă. (comunicat de presă PNL Constanța)

Comments

comments

Politica

Președintele forțează atribuțiile constituționale. Iohannis îi îndeamnă pe români sa voteze cu PNL!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook în care îndeamnă lumea să iasă la vot și să voteze cu PNL. Șeful statului nu s-a ferit să promoveze electoral PNL și să critice PSD.

„Dragi români, alegerile se câștigă la urne, prin vot, nu se câștigă în sondaje, chiar dacă în ultimele zile tot mai des auzim că este dat câștigător Partidul Național Liberal, ceea ce este un lucru bun. Așadar, vă rog să mergeți şi să votați! Este extrem de important. Aţi fost alături de mine la referendumul din 2019 şi am reușit să oprim ciopârțirea legilor justiției. Aţi fost alături de mine și la alegerile prezidențiale. Așadar, mergeți la vot, ca să nu pățim ca în decembrie 2016, când, printr-o prezență scăzută, a câștigat PSD şi a urmat coșmarul de ani de zile, în care PSD şi-a bătut joc de ţară, şi-a bătut joc de justiție, şi-a bătut joc de investiții publice. Așa ceva nu ne mai dorim! Aţi fost alături de mine, votați echipa cu care vom reconstrui România, votați pentru România normală!“, scrie președintele pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fără politică în școală – unul din principalele obiective din programul de guvernare al USR-PLUS

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Să poți alege școala la care merge copilul tău, deciziile în școlile publice să fie luate nu de minister și primărie, ci de consiliul de administrație al școlii, să fie stabilit un curriculum național simplificat, completat de unul suplimentar ales de elev sau de școală, iar procesul de înființare și funcționare a grădinițelor, școlilor și liceelor private să fie simplificat. – acestea sunt principalele obiective din programul de guvernare USR PLUS care vizează dreptul de a alege în educaţie.

„În prezent învățământul românesc se derulează pe o structură piramidală de coordonare și control care împinge beneficiarul final al sistemului, elevul, la baza piramidei, şi produce, în final, cei mai nemotivați și mai dezinteresați elevi din țările participante  la evaluarea PISA, un sistem de testare care ne arată cât de pregătiți sunt elevii la matematică, științe și citire. De altfel, România a avut cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA şi  s-a clasat pe locul 47 din 79. Asta pentru că sistemul de învăţământ românesc nu este orientat deloc către elev, lucru evidenţiat şi prin rata îngrijorătoare a abandonului şcolar. În România, tocmai actorii principali ai educaţiei, copiii, profesorii, părinții, comunitățile, sunt cei mai departe de decizia care le afectează viața și viitorul. De aceea, schimbarea sistemului de decizie în educație este, mai mult decât necesară.

Prin măsurile prevăzute în programul de guvernare USR PLUS, românii vor avea dreptul de a alege în educație prin mutarea centrului de decizie de la nivelul politic la nivelul consiliului de administrație al școlii, pentru școlile publice, va fi debirocratizat procesul de înființare și funcționare a grădinițelor, școlilor și liceelor private, dorim desfiinţarea inspectoratelor școlare şi regândirea materiilor și a încărcării acestora. În plus, trecerea terenurilor și clădirilor care găzduiesc unități de educație timpurie din domeniul public local, în administrarea instituțiilor de învățământ va elimina situațiile de lipsă a investițiilor sau investiții discreționare și condiționate politic.“, spun cei de la USR-PLUS.

Alianța mai notează că susține posibilitatea ca fiecare părinte să aleagă școala cea mai bună pentru copilul său. Acesta va avea la dispoziție aceeași sumă pe care o poate direcționa către o școala publică sau privată pe care o alege.

„Vizăm adaptarea unor programe de educație la nevoile elevilor, încă din învățământul secundar inferior (clasele V – X) cu rolul de a prezenta copiilor opțiunile de carieră din comunitatea lor și nu numai. Acestea pot fi inclusiv programe de dezvoltare de competențe antreprenoriale și financiare. Propunem acordarea unor atribuții sporite la nivelul fiecărei școli care va permite acesteia, prin cadrele sale didactice, să adapteze și metodele de învățare, nu doar curriculumul, la nevoile copilului.“, mai spus cei de la USR-PLUS.

Mai multe detalii ale programului de guvernare USR PLUS:  https://www.usrplus.ro/40_de_angajamente_la_guvernare

Comandat de Uniunea Salvați România – filiala Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200021

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis a plecat din ședința CSM după ce a fost acuzat că face politică

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, astăzi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, unde a încercat din nou să politizeze momentul. Evident, Iohannis a vorbit despre majorităţi parlamentare și a spus că cei care conduc Parlamentul (PSD) s-au dedicat trup și suflet să îi apere pe infractori!

„…Este o majoritate parlamentară, care nu a făcut un secret că este ostilă unor reforme reale ale sistemului judiciar, dar care s-a și dedicat, trup și suflet, adoptării unor legi menite să îi apere pe infractori! Este o majoritate parlamentară, care și după sancțiunea dură primită în 2019 din partea românilor, nu s-a sfiit să voteze măsuri contrare interesului public sau să întârzie adoptarea unor acte extrem de necesare“, a spus Iohannis.

Președintele a fost luat la întrebări de magistraţi, care l-au acuzat că politizează CSM.

“Obiceiul dvs. de a face politică în CSM este evident. Aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea şi nu numai a mea. Măcar la finalul mandatului nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem sufiecient de dezbinaţi. Ştiu că sunteţi un creştin, ştiţi şi dvs că la finalul vieţii nu văm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat. Aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii cum vă raportaţi dvs. la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile. Ştiu că în octombrie aţi spus că nu veţi lăsa să se întâmple acest lucru, dar ştiu că în septembrie aţi dat un vot în CSAT pe această chestiune”, a afirmat judecătoarea Baltag.

În schimb, în loc să le răspundă, Iohannis s-a ridicat şi a plecat. Judecătoarea Gabriela Baltag îl întrebase pe Klaus Iohannis care este poziţia sa cu privire la reintroducerea serviciilor secrete în justiţie, în condiţiile în care a votat în CSAT în favoarea proiectului propus de Predoiu în acest sens. De asemenea, judecătoarea Simona Marcu i-a adresat preşedintelui o solicitare pentru o abordare lipsită de partizanat în plenul CSM.

“Vă mulţumesc tuturor şi vă doresc mult succes!”, a afirmat Klaus Iohannis la final, după care a părăsit şedinţa.

Sursa: stiripesurse.ro

Foto: presidency.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: