Conecteaza-te cu noi

Actual

Consumul de droguri la adolescenți: implicații legale, medicale și psihologice, explicate elevilor

Published

on

elevi si politisti

Polițiștii de la siguranță școlară și prevenire, împreună cu specialiști din domeniul medical, legal și de asistență educațională au participat la o acțiune pentru prevenirea consumului de droguri. Nu a fost vorba doar despre statistici și reguli, ci despre povești reale, emoții și răspunsuri sincere.

În cadrul evenimentului național „Școala în Siguranță”, polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au organizat, în cursul zilei de ieri, o acțiune preventivă la Grupul Școlar C.A. Rosetti din municipiul Constanța, adresată elevilor de clasa a XI-a. La activitate au participat, pe lângă polițiști, un psiholog din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, un medic al Centrului de Sănătate Mintală și Prevenirea Adicțiilor, un judecător din cadrul Tribunalului Constanța și un fost ofițer antidrog, care au discutat cu elevii despre implicațiile consumului de droguri din punct de vedere medical, emoțional, psihologic, legal și penal.

Acțiunea a fost inspirată de un mesaj emoționant scris de Andrei, un fost consumator de droguri, care a împărtășit experiența sa pentru a preveni alți tineri să cadă în capcana substanțelor interzise.

”Adolescenții reprezintă o categorie vulnerabilă, adesea ținta dealerilor de droguri, iar consumul acestora are consecințe grave asupra sănătății fizice și mentale, dar și asupra vieții sociale și legale a tinerilor. Consumul de droguri afectează procesele psihice, memoria, gândirea și voința, iar efectele psihologice pot persista mult timp după renunțarea la consum.”, au subliniat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions