Polițiștii de la siguranță școlară și prevenire, împreună cu specialiști din domeniul medical, legal și de asistență educațională au participat la o acțiune pentru prevenirea consumului de droguri. Nu a fost vorba doar despre statistici și reguli, ci despre povești reale, emoții și răspunsuri sincere.
În cadrul evenimentului național „Școala în Siguranță”, polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au organizat, în cursul zilei de ieri, o acțiune preventivă la Grupul Școlar C.A. Rosetti din municipiul Constanța, adresată elevilor de clasa a XI-a. La activitate au participat, pe lângă polițiști, un psiholog din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, un medic al Centrului de Sănătate Mintală și Prevenirea Adicțiilor, un judecător din cadrul Tribunalului Constanța și un fost ofițer antidrog, care au discutat cu elevii despre implicațiile consumului de droguri din punct de vedere medical, emoțional, psihologic, legal și penal.
Acțiunea a fost inspirată de un mesaj emoționant scris de Andrei, un fost consumator de droguri, care a împărtășit experiența sa pentru a preveni alți tineri să cadă în capcana substanțelor interzise.
”Adolescenții reprezintă o categorie vulnerabilă, adesea ținta dealerilor de droguri, iar consumul acestora are consecințe grave asupra sănătății fizice și mentale, dar și asupra vieții sociale și legale a tinerilor. Consumul de droguri afectează procesele psihice, memoria, gândirea și voința, iar efectele psihologice pot persista mult timp după renunțarea la consum.”, au subliniat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.