Conecteaza-te cu noi

Actual

Controale la 29 de primării din judeţul Constanţa. Vezi ce verificări se fac

Published

on

Din această săptămână și până la jumătatea lunii mai, 29 de primării din județul Constanța vor fi verificate de inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) în ceea ce privește modul în care au fost curățate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute şanțurile și rigolele din localități pentru a evita inundarea zonelor.

La acțiunea care se va desfășura în prezența fiecărui primar, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, va participa și câte un reprezentant de la: Comisariatului Județean Constanța al Gărzii  Naționale de Mediu, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța, Gărzii Forestiere.

Echipa de control, formată din reprezentanții instituțiilor menționate mai sus, va verifica în principal:

  • dacă măsurile impuse la verificările efectuate în anul 2019 au fost îndeplinite;
  • existența deşeurilor şi a materialului lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum și în zona podurilor şi podețelor, care pot conduce la obturarea secțiunilor de scurgere
  • existența depozitelor de material lemnos pe formațiunile torențiale din apropierea zonelor locuite;
  • modul în care au fost realizate/întreținute şanțurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localități, precum și cursurile de apă pe raza localităților;
  • zonele nesalubrizate de pe cursurile de apă unde s-au produs inundații în anul 2019 (inclusiv cele semnalate de autoritățile publice locale) și stadiul măsurilor şi lucrărilor de remediere realizate;
  • măsurile dispuse pentru remedierea deficiențelor.

De asemenea, se va verifica existența Planului local de apărare împotriva inundațiilor, ghețurilor și poluărilor accidentale, actualizat și modul de afişaj al semnificației codurilor de culori pentru avertizările hidro-meteorologice.

Spre finalul acțiunii, în perioada 11.05. – 15.05.2020 se va acționa în zona U.A.T-urile unde au fost stabilite măsuri cu termene scurte pentru remedierea deficiențelor constatate.

Advertisement

Acțiunea se va realiza potrivit cerințelor Ministerului Mediului, Apeler Pădurilor și A.N. Apele Române și are ca scop asigurarea secțiunilor de scurgere în cazul fenomenelor hidrometeorologice periculoase, manifestate prin precipitații abundente care conduc la creșterea nivelurilor pe cursurile de apă.

Pentru respectarea preverilor ordonanţelor militare emisie de către G.N.S.S.U., deplasarea se va efectua cu autoturismele fiecărei instituții participante la control.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions