Conecteaza-te cu noi

Actual

Copilul din Corbu, rănit de o poartă de fotbal, este în stare critică

Published

on

Medicii constănțeni și cei din Capitală, dar și polițiștii Secției 5 Rurale din Cogealac, au avut și au în continuare extrem de multă treabă, după ce ieri după-amiază, în comuna Corbu, a avut loc un grav incident, care s-a soldat cu rănirea unui băiețel în vârstă de 10 ani. Micuțul Remus Fiscota s-a dus aseară, după ce a terminat orele de curs, la stadion pentru a juca fotbal împreună cu mai mulți colegi. Din câte se pare, echipa sa, AS Atletic Junior Corbu, se pregătea pentru un turneu de fotbal dedicat copiilor.  Băiatul face fotbal de mai multă vreme, împreună cu fratele său geamăn, și este membru al acestei echipe de juniori. În timp ce se juca împreună cu alți copii de vârsta lui, o minge a lovit cu putere poarta, iar aceasta, neasigurată cum trebuie, a căzut peste micuț. Se pare că porțile au fost aduse de puțină vreme la Corbu (antrenorul spune că au fost aduse de-abia ieri dimineață) și nu fuseseră încă fixate în pământ. Potrivit comandantului Poliției județene Constanța, col. Adrian Rapotan, antrenorul echipei de fotbal nu era la fața locului în clipa în care s-a produs accidentul. Antrenorul Constantin Borza, a declarat că la ora respectivă avea antrenament cu o altă grupă. A observat însă momentul în care Remus Fiscota era la pămânut și a sărit în ajutorul său. Tot comisarul Rapotan ne-a declarat că a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, care este instrumentat de către Poliție.

 Transportat cu elicopterul SMURD la spital

Imediat, băiatul rănit a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean Constanța, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale. La spital, medicii specialiști au stabilit că băiatul a suferit o ruptură de ficat și a fost dus direct în sala de operații. Acolo i-a fost oprită hemoragia, dar cum starea sa era gravă, medicii au decis să îl transfere la Spitalul Fundeni, din capitală, unde este un centru de excelență. În această dimineață, copilul a fost transferat la București, unde a fost operat din nou. Medicii de la Spitalul Fundeni i-au îndepărtat o parte din ficat. Acum, minorul este ținut sub observație în stare stabilă. Potrivit Agerpres, starea copilului este stabilă dar rămâne critică, a declarat astăzi managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban. Potrivit acesteia, copilul adus de la Constanța a fost operat la IC Fundeni, intervenția chirurgicală decurgând fără incidente.”Starea pacientului rămâne critică din cauza disfuncției respiratorii severe secundare, transfuziei masive și pneumoniei de aspirație”, a precizat medicul.

 

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions