Conecteaza-te cu noi

Actual

Deputata PSD Mirela Matichescu, trimisă în judecată într-un dosar de corupție

Published

on

Deputata PSD Mirela Matichescu a fost trimisă în judecată într-un dosar de corupție. Procurorii au stabilit faptul că, în cursul anului 2018, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu de către inculpata Matichescu Mirela-Florența și de către funcționari publici din cadrul Consiliului Județean Constanța, a fost încheiat un contract de finanțare nerambursabilă pentru activitate sportivă cu o asociație sportivă de fotbal din municipiul Constanța, prin stabilirea în mod nelegal, discriminatoriu și în absența unui sistem concurențial, a eligibilității asociației respective la depunerea proiectului de finanțare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
MATICHESCU MIRELA-FLORENȚA, fost administrator public al județului Constanța, în prezent deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată și participație improprie, sub forma instigării, la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
POPA-ȘERBU OANA, DUMITRAȘCU AURELIU – DECEBAL, BOIERU CRINA-ELENA, COSTENCU IRINA – ELENA, SPINEANU – GEORGESCU LUCIANA, RUSE VADIM CORNELIU, IBRAIM LEILA-CAMER, CHISNOIU PAUL, la data faptelor funcționari în cadrul Consiliului Județean Constanța, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată,
C.L.S., președintele unei asociații sportive județene, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată,
S.F. și M.V.G., persoane fizice fără calitate specială, reprezentanți legali ai unei asociații sportive de fotbal din municipiul Constanța, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în cauză, există probe din care rezultă următoarea stare de fapt:

În urma administrării probatoriului în cauză s-a stabilit faptul că, în cursul anului 2018, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu de către inculpata Matichescu Mirela-Florența și de către funcționari publici din cadrul Consiliului Județean Constanța, a fi fost încheiat un contract de finanțare nerambursabilă pentru activitate sportivă cu o asociație sportivă de fotbal din municipiul Constanța, prin stabilirea în mod nelegal, discriminatoriu și în absența unui sistem concurențial, a eligibilității asociației respective la depunerea proiectului de finanțare.
În baza contractului de finanțare nerambursabilă menționat anterior, au fost lichidate și ordonanțate cheltuielile aferente celor trei tranșe plătite asociației respective, cu consecința prejudicierii bugetului U.A.T. Județul Constanța cu suma de 835.757,26 lei, sumă ce reprezintă totodată și folosul necuvenit de aceeași valoare ce ar fi fost obținut de asociația sportivă menționată, prin reprezentanții ei.
În concret, în cadrul aprobării de către Consiliul Județean Constanța a Programului anual de finanțări nerambursabile ce va fi destinat proiectelor, evenimentelor și programelor sportive de interes local, județean sau național, funcționarii publici menționați anterior din cadrul Consiliului Județean Constanța, în calitate de membri ai comisiei de evaluare și selecție, ar fi efectuat următoarele demersuri cu încălcarea legii, pentru ca proiectul asociației sportive de fotbal să fie aprobat:
– ar fi acceptat depunerea unor documente de calificare după data limită de înscriere la selecția de proiecte,
– ar fi acceptat depunerea unor documente falsificate și incomplete,
– ar fi acordat un punctaj nejustificat la anumite criterii de evaluare a proiectului.
Totodată, în contextul menționat anterior, inculpatul C.L.S., în calitate de președintele al unei asociații sportive județene, ar fi falsificat o adeverință privind afilierea asociației sportive de fotbal, pentru a putea fi îndeplinită o altă condiție de eligibilitate, în vederea aprobării proiectului.
Consiliul Județean Constanța s-a constituit parte civilă în dosarul penal cu suma de 835.757,26 lei, reținută ca prejudiciu în dauna U.A.T. Județul Constanța.

În cauză, s-au dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor aparținând inculpaților Matichescu Mirela-Florența, Popa-Șerbu Oana, Dumitrașcu Aureliu-Decebal, Boieru Crina-Elena, Costencu Irina-Elena, Spineanu-Georgescu Luciana, Ruse Vadim Corneliu, Chisnoiu Paul și Ibraim Leila-Camer, până la concurența sumei menționate anterior.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions