Pentru executarea lucrărilor de conectare a noilor conducte de alimentare cu apă, cu diametrele de 200 mm și 500 mm, la sistemul centralizat de distribuție a apei potabile din stațiunea Saturn, municipiul Mangalia, RAJA va sista furnizarea apei potabile timp de 29 ore, începând din noaptea de luni spre marți –2 spre 3 iunie, ora 1.00, până miercuri dimineață – 4 iunie, ora 6.00.
Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din stațiunea Saturn, precum și cei din orașul Mangalia, zona delimitată de străzile Ion Creangă – Rozelor – Șoseaua Constanței, cu adiacentele.
În același interval orar, se va furniza apă cu presiune scăzutăpe segmentul cuprins între sensul giratoriu (intersecția str. M. Basarab cu Șos. Constanței) și strada Ion Creangă, sensul de mers către municipiul Constanța.
În funcție de configurația rețelei și de consumul înregistrat, în zonele înalte, în special la etajele superioare ale imobilelor, este posibilă întreruperea totală a alimentării cu apă.
Investiția face parte din contractul de lucrări derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), CL17 – “Rețele apă și canalizare Mangalia Nord și Stațiuni”, cu o valoare de aproximativ 29 milioane lei.
” Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor depune toate eforturile pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ.
Rugăm utilizatorii afectați să își asigure o rezervă minimă de apă pentru consum și uz casnic pe durata întreruperii furnizării.
Atragem atenția consumatorilor că, după reluarea furnizării, apa poate prezenta modificări temporare ale calității, cum ar fi turbiditatea sau culoarea. Recomandăm abonaților să evite consumul de apă potabilă și să o utilizeze doar în scopuri casnice până la limpezire.”, au precizat reprezentanții Biroului de Comunicare.
Investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt realizate în beneficiul consumatorilor, având ca obiectiv furnizarea unor servicii ireproșabile și, implicit, creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.