Conecteaza-te cu noi

Politica

Magistrații trec la măsuri RADICALE. Mai multe instanțe își suspendă activitatea

Published

on

Magistraţii Tribunalului Bucucreşti şi ai Curţii de apel Bucureşti au decis, astăzi, în adunările generale să îşi suspende activitatea pe termen nedeterminat, informează România TV. Măsura ar urma să intre în vigoare începând de mâine și vine ca un protest împotriva legii prin care pensiile speciale le sunt anulate, mai informează sursa citată. Magistraţii se bazează în demersul lor pe o decizie favorabilă lor, dată de Curtea Constituţională, care arată tăierea pensiilor speciale este neconstituțională.

“Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul CSM: a hotărât, cu unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”, se arată în comunicatul emis marţi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia magistraților din București vine după ce, potrivit stiripesurse.ro, care citează Mediafax, Tribunalul Iași și Curțile de Apel Craiova și Cluj au anunțat, tot astăzi, că își vor suspenda activitatea, ca urmare a nemulțumirilor legate de abrogarea legii pensiilor de serviciu.

Judecătorii constănțeni, printre cei care susțin cauza

Advertisement

Protestul este susținut și de magistrații de la Constanța. Potrivit unei decizii a Tribunalul Constanţa, începând de miercuri şi până în 29 ianuarie, vor fi amânate toate cauzele, cu excepţia celor urgente. Instanţa consideră că abrogarea pensiei de serviciu a judecătorilor este de natură să încalce independenţa acestora.

„Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanţa, întrunită la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii în temeiul dispozițiilor art.50 alin. (4) şi 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare și al art. 17 alin. (8) din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, în prezența unui număr de 44 de judecători, a hotărât următoarele:

Art.1. În unanimitate că abrogarea pensiei de serviciu a judecătorilor, a dispoziţiilor normative actuale este de natură a ​încălca independenţa judecătorilor, afectând negativ statutul constituţional al acestora.

Art.2. Cu majoritate de voturi ca  începând din data de 22.01.2020 până la data de 29.01.2020 (exclusiv) să se acorde termene în toate cauzele cu excepţia celor urgente.

Tribunalul Constanţa,

Biroul de informaţii şi relaţii publice,

Advertisement

Judecător Dumitru Radu Comşa,

–       purtător de cuvânt“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions