Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat pentru violență în familie și încălcarea ordinului de protecție.
La data de 28 aprilie, polițiștii Poliției Municipiului Medgidia –Secția 1 Poliție Rurală Băneasa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 41 de ani.
Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și violență în familie.
”Astfel, la data de 27 aprilie a.c., bărbatul ar fi pătruns în imobilul în care locuiește fiul său, de 8 ani, încălcând astfel ordinul de protecție emis de instanța de judecată. De asemenea, l-ar fi agresat fizic pe minor. Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.
Ieri, 29 aprilie, bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu propunere legală, iar instanța a admis cererea de arestare preventivă.
Iată soluția Parchetului:
La data de 29.04.2025, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia a formulat propunere privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul:
A.I.., în vârstă de 41 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de încălcarea ordinului de protecţie prev. de art. 47 alin. (1) din Legea 217/2003 şi violenţă în familie prev. de art. 199 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (1), alin. (2) ind. 1 lit. a) şi b) C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. (2) C.pen.
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat faptul că, la data de 27.04.2025, în jurul orelor 23.30, inculpatul A.I. a încălcat obligaţia de a păstra o distanţă minimă determinată de 50 m, astfel cum a fost stabilită prin ordinul de protecţie emis de Judecătoria Medgidia, faţă de fiul său minor, A.B., în vârstă de 8 ani, aplicându-i acestuia lovituri pe suprafaţa corpului cu consecinţa producerii unor suferinţe fizice.
”Totodată, precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă, reprezintă etape şi măsuri în cursul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de vinovăţie.”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
Foto: Ilustrativ