Conecteaza-te cu noi

Societate

Noi experiențe Erasmus pentru 32 de elevi din județul Constanța

Published

on

elevi Grecia

În perioada 27 aprilie-2 mai, 32 elevi și 4 profesori însoțitori din cele 4 școli PNRAS aflate în consorțiu: Școala Gimnazială Marin Voinea Cerchezu, Școala Gimnazială Ioan Atanasiu Lipnița, Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Medgidia și Școala Gimnazială Nr. 1 Siliștea, au fost în Katerini, Grecia, la Școala Gimnazială Nr. 5, unde au derulat activități în domeniile educației digitale, a dezvoltării durabile, a educației nonformale, au fost antrenați în discuții despre identitate europeană, responsabilitate civică, dezvoltare personală.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța coordonează activitățile celui de-al doilea an de Acreditare Erasmus+, contract nr. 2024-1-RO01-KA121-SCH-000203318, finanțat de Comisia Europeană cu o valoare de 58.772 euro.

”Erasmus este o călătorie intensă, complexă și care oferă oportunități de dezvoltare. Am descoperit și am învățat lucruri noi.”, David, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Nr. 1 Siliștea.

”A fost o experiență foarte frumoasă, din care am avut multe de învățat și consider că am devenit mai independent și sigur pe mine, fiind prima dată când particip la o astfel de mobilitate.”, Andrei, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Ioan Atanasiu” Lipnița.

”Mi-au plăcut foarte mult activitățile derulate la școala din Katerini, libertatea elevilor din acea școală, amabilitatea lor, cultura și locurile pline de istorie. Această aventură unică (o numesc aventură pentru ca am plecat prima oară din țară, fără părinți, către un loc necunoscut) m-a făcut mai bogată, m-a făcut să înțeleg cât de important este să te dezvolți personal și profesional. Mulțumesc tuturor pentru această oportunitate.”, Ana-Maria, clasa a VI-a, Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu“ Medgidia.

”În fiecare zi am învățat ceva nou, am avut experiențe minunate si am încercat să înțelegem mai bine cultura elenă. La final, elevii greci ne-au pregătit o surpriză. Au făcut o coregrafie pe muzică grecească și au dansat pentru noi. It was the best time of my life!”, Valentin, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Marin Voinea” Cerchezu.

„Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin programul Erasmus+, le oferă elevilor și profesorilor care nu au mai avut experiențe de formare și dezvoltare în alte școli din Europa, oportunități valoroase, sprijinindu-i să participe la schimburi de experiență, stagii de formare și proiecte educaționale internaționale. Prin aceste activități, elevii își dezvoltă competențele lingvistice, sociale și interculturale, câștigă încredere în sine și își lărgesc orizonturile. Astfel, Erasmus+ contribuie la creșterea șanselor de integrare socială, educațională și profesională pentru toți tinerii, într-un context adecvat.”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions