Conecteaza-te cu noi

Societate

O nouă ediție a manifestării ”O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”, la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează miercuri, 21 mai, cea de-a VIII-a ediție a manifestării „O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”, dedicată elevilor și studenților.

Manifestarea va avea loc la sediul facultății, din Bd. Mamaia, nr 124, începând cu ora 12.00.

”Evenimentul își propune să faciliteze dialogul și schimbul de experiență între studenții din anii terminali, colegii lor din anii mai mici și elevii de liceu interesați de domeniile Matematică și Informatică. Astfel, participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre activitățile desfășurate în cadrul FMI, despre proiectele realizate de studenți și despre oferta educațională a facultății. În plus, ediția din acest an se remarcă prin prezența reprezentanților Asociației Studenților Ovidius la Matematică și Informatică (ASOMI), o organizație recent înființată în cadrul facultății, ce are ca scop susținerea inițiativelor studențești, organizarea de evenimente și promovarea activităților de interes pentru studenți.”, precizează conf. univ. dr. Gabriela Badea, prodecan al Facultății de Matematică și Informatică.

Prima parte a manifestării constă într-un seminar studențesc, în cadrul căruia vor fi prezentate o serie de lucrări științifice, realizate de studenții specializării Informatică și de către studenții masteranzi ai programului Medii Virtuale Multi-modale Distribuite din cadrul FMI:

–   DocSense: Documente complicate, informații simplificate – Gabriela-Valentina Corcodel, studentă la Informatică, anul III.

–  Navi: Turism inteligent, la un click distanță – Ștefania-Beatrice Moise, studentă la Informatică, anul II.

–   Supernova: De la 0 la un AI conversațional – Andrei-Valentin Tănase, student la Informatică, anul III.

Viitorul se trăiește în prezent la Universitatea Ovidius din Constanța – Cristian Culea, student la Informatică, anul I, și dr. Radu Vasile.

–  AirGuard: predicții curate pentru un viitor sigur – Andreea Ursachi, studentă la Informatică, anul III.

–  Cetatea Tomis în VR (prezentare video) – Alexia Ivanof, masterandă la programul Medii Virtuale Multi-Modale Distribuite, anul II.

–  Tomis 3D (3D game demo) – Răzvan Onțică, Dan Dumitriu, masteranzi la programul Medii Virtuale Multi-Modale Distribuite, anul II.

–   Tomis AR (AR demo) – Karina Copăceanu, masterandă la programul Medii Virtuale Multi-Modale Distribuite, anul II.

–   ASOMI – Calculăm drumul spre excelență! – Ștefana Zaharia, studentă la Informatică, anul II.

Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an și-au anunțat participarea aproximativ 150 de elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Liceul Teoretic „Traian” din Constanța, Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța și Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța.

”Manifestarea se va încheia cu o masă rotundă, la care participanții vor discuta aspecte legate de subiectele prezentate în cadrul seminarului studențesc, astfel încât elevii vor afla detalii suplimentare despre proiectele realizate de către studenți, dar și despre oportunitățile oferite de Facultatea de Matematică și Informatică.”, au precizat reprezentanții Cabinetului Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions