Conecteaza-te cu noi

Politica

Pact politic la Cotroceni pentru parcursul european al României. Iohannis, reacţie dură faţă de absenţa PSD

Published

on

Preşedinţii principalelor partide parlamentare PNL – Ludovic Orban, USR – Dan Barna, PMP – Eugen Tomac şi Pro România – Victor Ponta au semnat alături de Klaus Iohannis acordul politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României, în cadrul unei ceremonii organizat de şeful statului la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei, șeful statului a criticat absența PSD.

„…Nu a anunțat, cel puțin, pe mine nu m-a anunțat că este interesat PSD, PSD care aparent din 27 mai se schimbase. Dar nu este așa. PSD nu s-a schimbat. PSD nu se schimbă. PSD a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg. Dar a rămas doar cu aparența schimbării. PSD urmărește în continuare aceleași obiective și răspunsul lor, pe care mi l-au dat, prin media, a fost practic un refuz. Ei aveau mai multe amendamente decât articole în acest Acord. PSD a dăunat foarte mult României. Din cauza PSD-ului, România nu s-a dezvoltat mai mult și nu se dezvoltă nici acum mai mult. Aceste alegeri au reprezentat o victorie a românilor împotriva incompetenței pesediste, împotriva infatuării pesediste, împotriva atacului la justiție, împotriva atacului la economia națională, dar este doar primul pas dintr-o serie mai lungă. Urmează încă trei ocazii valoroase pentru români de a da lecții PSD-ului, fiindcă PSD nu a înțeles, a simulat. Urmează alegerile prezidențiale, urmează alegerile locale, și urmează alegerile parlamentare“, a spus Iohannnis.

PSD, marele absent!

Criticați de Iohannis pentru că au lipsit de la semnarea acordului, social-democrații i-au răspus tăios șefului statului.

Advertisement

„Îmi pare rău că președintele a ignorat apelul Partidului Social Democrat cu privire la acordul politic național. Am propus completarea acestui pact cu valori și principii europene esențiale pentru România pe care, însă, domnul Iohannis le ignoră deliberat, fiind captivat de-a dreptul de campania electorală în care se află de la începutul anului.

Ce înseamnă această tăcere absolută, această lipsă totală de reacție din partea domniei sale? Cu care din propunerile PSD nu a fost domnul Iohannis de acord? Cerem un răspuns. Pentru că românii merită un răspuns. Nu este și președintele celor care au votat în 26 mai pentru un parcurs european sănătos? Pentru ei nu se semnează acordul? România nu mai poate avea un președinte interesat doar de propria campanie electorală. Aceste jocuri de imagine, încununate fastuos la Cotroceni sub semnul Aliantei Austeritatii PNL-USR-ProRomania-PMP, arată doar lipsă de seriozitate, de responsabilitate și de respect pentru români“, scris, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor.

Acordul poate fi citit aici: https://www.presidency.ro/files/userfiles/Acord_politic_naional_pentru_consolidarea_parcursului_european_al_Romaniei_.pdf

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions