Conecteaza-te cu noi

Actual

Pompierii constănțeni au aplicat amenzi mari în zilele libere de Paști și 1 Mai.

Published

on

În vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, în perioada 26 aprilie – 01 mai 2019, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a derulat o serie de acţiuni inopinate de verificare la lăcașuri de cult, amenajări temporare pentru spectacole, cluburi, obiective de cazare şi alimentaţie publică cu afluenţă de persoane.

Astfel, s-au executat controale la 41 instituții și operatori economici, unde au fost constatate 154 deficiențe. În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 154 sancţiuni contravenţionale (136 avertismente şi 18 amenzi), în cuantum de 121.500 lei, cea mai mare amendă aplicată fiind de 50.000 lei.

Deficienţele constatate nu s-au încadrat în prevederile H.G. nr. 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

Principalele nereguli au constat în: nesolicitarea şi obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă.

Advertisement

De asemenea, s-au desfăşurat activități și acțiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la operatori economici, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă cetăţenilor.

În perioada 25.04-02.05.2019, pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în 4 puncte cheie de pe raza judeţului Constanţa, inspectoratul a luat măsura constituirii punctelor temporare de lucru. Acestea au fost: în stațiunea Vama Veche (cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD tip B2), nodul rutier ce leagă DN39 de autostrada A4 (o autospecială de stingere cu modul descarcerare și prim ajutor), la mijlocul stațiunii Mamaia (cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD tip B2) dar și la Valea Dacilor unde o autospecialp de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor a deservit Autostrada Soarelui.

Totodată, pe raza întregului județ, pompierii constănţeni au fost solicitaţi sa acţioneze la 37 intervenţii (11 incendii, 10 intervenții elicopter, 2 solicitări asistență persoane descarcerate și 13 alte intervenții după cum urmează: 3 deblocări de ușă, 2 asigurare măsuri PSI,  6 solicitări de asistență medicală la festivaluri de muzică și alte 3 intervenții)- și 343 cazuri medicale (37 de paramedici zilnic încadrați pe 11 ambulanțe tip B, o ambulanță tip c și 2 motociclete, fiind asistate în medie, 48 de persoane zilnic).

În medie, 130 de pompieri au intervenit zilnic pentru acordarea primului ajutorul medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții,

Până la deschiderea sezonului estival, inspectoratul a luat decizia păstrării, în fiecare weekend a trei puncte temporare de lucru:pentru stațiunea Mamaia cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD tip B, la KM 193- Autrostrada A2(Valea Dacilor) încadrat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor care asigură Autostrada A2, pe ambele sensuri, de la Km 159 la Km 212 dar și la nodul rutier DN39 cu autostrada A4 încadrat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor care asigură Autostrada A4 la ieșirea spre Agigea, un sens spre Portul Constanța și celălalt sens spre intersecția cu Autostrada A2.

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions