Conecteaza-te cu noi

Actual

Primul județ din România unde s-a decis reducerea orelor de curs. Scopul: economia de energie!

Published

on

De luni, în mai multe școli din Târgu Jiu, dar și în județ, orele s-au scurtat, de la 45 de minute la 40. Totul pentru reducerea costurilor cu întreținerea, relatează Agenția de presă Rador.

De altfel, tot mai multe școli primare și licee din țară au primit facturi uriașe la energie, iar directorii nu mai știu cum să facă față situației.

Unii dintre ei au propus ore mai scurte, de 40 de minute, în loc de 45, cât sunt acum. În felul acesta, arată Antena 3, directorii școlilor susțin că vor reduce, pe cât posibil, consumul de gaze naturale, energie electrică și combustibil solid, acolo unde agentul termic din școli funcționează pe lemne sau cărbune. Deocamdată, propunerea directorilor care vor ore mai scurte trebuie să primească votul Consiliilor de administrație ale școlilor. După aceea, ea va fi înaintată Inspectoratului Școlar Gorj și ulterior comunicată părinților și elevilor.În alte unități de învățământ din țară, au fost luate alte măsuri pentru reducerea consumului de energie electrică. Astfel,ca să facă economie la energie, în multe școli s-au montat becuri cu LED, iar în unele unități s-a trecut chiar la deconectarea unor consumatori.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare în perioada sezonului rece a școlilor”

Advertisement

Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, a promis, înainte să-și dea demisia, că se vor asigura toate condițiile de funcționare în perioada sezonului rece a școlilor.

Acesta a subliniat faptul că „Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie” și nu s-ar justifica astfel de proceduri luate de diverse instituții.

Factură de peste 33.000 lei la energie electrică, pentru o şcoală din Reșita

De curând, o școală din Reșița a primit o factură uriașă la energie electrică, de 33.000 de lei. Este vorba despre Colegiul Traian Lalescu din Reșița care are de plătit această sumă, chiar dacă are panouri solare fotovoltaice.

„Indexul vechi citit este de 944 de kilowați, indexul nou citit este de 1199 de kilowați, deci o diferență de 255 de kilowați, iar cantitatea facturată de către operatorul de energie electrică este de 6375, adică o cantitate de 30 de ori mai mare”, a explicat prof. Adrian Doxan, directorul Colegiului Traian Lalescu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions