Pe 23 iulie 2025, de la ora 21, la Grădina de Vară Tomis, publicul constănțean este invitat să descopere spectacolul „Regina nopții”, o producție a Teatrului „Fani Tardini” din Galați, scrisă și regizată de Leta Popescu. Evenimentul face parte din Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS) 2025, transformând o seară de vară într-o incursiune plină de nostalgie, umor și emoție în lumea copilăriei petrecute la țară.
Comedia nostalgică „Regina nopții” îi poartă pe spectatori într-un sat moldovenesc unde timpul pare să curgă mai încet, iar mirosul florilor de regina-nopții amintește de serile liniștite din curtea bunicilor. Pe scenă, o distribuție impresionantă de 17 actori – printre care Oana Mogoș, Ciprian Brașoveanu, Dan Căpățână, Petronela Buda, Cristina Uja, Carmen Albu, Ama Beschieru, Vlad Volf, Răzvan Clopoțel, Radu Horghidan și Tamara Constantinescu – dă viață personajelor și poveștilor pline de haz și tandrețe.
Spectacolul este completat de muzica originală a lui Csaba Boros și de versurile sensibile scrise de Oana Mogoș, într-o scenografie minimalistă semnată de Bogdan Spătaru și mișcare scenică realizată de Elena Anghel. Regia Letei Popescu pune accent pe detaliile psihologice și pe dinamica relațiilor dintre personaje, construind o atmosferă caldă, critică, dar plină de poezie.
„Regina nopții” este o invitație de a redescoperi farmecul amintirilor din copilărie, într-o seară de vară specială, sub cerul liber al Grădinii de Vară Tomis.
SEAS 2025 – vara în care Constanța devine capitala artelor spectacolului
Spectacolul face parte din programul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului (SEAS) 2025, care este cel mai lung festival de teatru din România, cu o durată de 11 săptămâni. SEAS se află la a patra ediție, având anul acesta peste 80 de evenimente programate, în 19 locații, cu invitați din țară și din străinătate. Spectacolele sunt susținute de peste 50 de teatre și companii invitate. Iar pe lângă teatrul de scenă, în cadrul SEAS se mai întâmplă: teatru de stradă, muzică live, concerte ale Corului Madrigal, printre care și unul experimental, în compania delfinilor de la CMSN, expoziții, workshop-uri sau concerte organizate în parteneriat cu Festivalul Internațional George Enescu. SEAS este organizat de Teatrul de Stat Constanța, fiind finanțat în principal de Consiliul Județean Constanța.
Mai multe detalii despre întregul program pot fi consultate pe site-ul oficial: https://seas.ro/.