Conecteaza-te cu noi

Actual

”Să te droghezi nu este cool, nu te face mai interesant sau mai șmecher” Selly, alături de 650 de elevi constănțeni, în cadrul unei noi inițiative anti-drog: „Alternative – să fii cool”

Published

on

Beach please selly

Ieri, marți, 27 mai a.c., Andrei Șelaru (alias Selly), co-fondator al festivalului Beach, Please!, a participat la conferința „Alternative – să fii cool”, un eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în cadrul proiectului național SAVE, dedicat prevenirii consumului de substanțe în rândul tinerilor.

Peste 650 de elevi constănțeni au fost prezenți în sală, într-un dialog autentic și necesar despre alegeri, influență și responsabilitate. Selly le-a vorbit deschis despre presiunea socială, despre iluzia falsă a „normalizării” consumului și despre importanța alternativelor sănătoase și creative.

“Să te droghezi nu este cool, nu te face mai interesant, mai șmecher. Un tânăr în ziua de astăzi ar trebui el însuși să reprezinte o schimbare pozitivă în anturajul lui”, a declarat Selly în cadrul conferinței.

Evenimentul face parte din inițiativa SAVE – educație peer-to-peer, un program unic în România, care implică activ elevii în prevenirea consumului de substanțe. Pe scenă au intervenit și specialiști implicați constant în proiect: dr. Sorina Ispas, prof. univ. dr. Mihaela Rus și dr. Adriana Câmpeanu, care au adus perspective medicale și psihologice relevante asupra consumului de substanțe în rândul tinerilor. Totodată, elevii Ambasadori SAVE au beneficiat de o sesiune dedicată de discuții cu Selly, în care și-au prezentat activitățile și au explorat modalități de colaborare pe termen lung.

Pentru Beach, Please!, acest demers vine în continuarea mesajului transmis constant: festivalul este un spațiu dedicat libertății, dar și siguranței. Un loc în care distracția nu trebuie să fie toxică, iar influența să însemne impact pozitiv. Peste 800 de agenți de pază fac parte din echipa care va furniza servicii de securitate Beach, Please!, cu scopul de a verifica atent persoanele care intră în festival și obiectele lor personale.

Campania SAVE, gândită pe limbajul și codurile generației Z, se derulează în două faze – înaintea și în timpul festivalului – printr-un mix de medii: digital, OOH, radio și activări creative on-site.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions