Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Salariile confidențiale devin istorie! O directivă a UE obligă companiile să precizeze veniturile propuse la angajare

Published

on

Companiile din România se pregătesc să facă schimbări semnificative în modul în care anunță posturile vacante, în urma unei directive europene care impune transparența salarială în procesul de recrutare. Astfel, angajatorii vor fi obligați să afișeze salariile în anunțurile de angajare, iar expresiile vagi precum “salariu motivant” vor deveni istorie, notează romaniatv.net.

Această schimbare majoră vine ca un răspuns la necesitatea de a aduce mai multă claritate și transparență în piața muncii. Potrivit datelor furnizate de una dintre cele mai mari platforme de recrutare din țară, deja peste 40% din anunțurile de angajare afișează salariul, iar aproape o treime dintre cele peste 25.000 de oferte disponibile pe această platformă mizează pe transparență, explică sursa citată. Această tendință de transparență salarială nu se limitează doar la anumite domenii, ci se observă și în sectoare în continuă dezvoltare, cum ar fi IT, PR sau call-center, unde salariul la vedere devine un criteriu important în procesul de recrutare. În acest sens, angajatorii sunt nevoiți să stabilească criterii clare și obiective pentru stabilirea salariilor, conform noilor reglementări europene.

Cu toate că prevederile Codului Muncii din țara noastră încurajează confidențialitatea salariilor, transparența devine tot mai esențială în atragerea candidaților potriviți și în asigurarea unei competiții corecte pe piața muncii. De asemenea, legislația europeană impune și egalitatea salarială între sexe, asigurând că bărbații și femeile care ocupă aceleași poziții vor fi plătiți la fel.

Se așteaptă ca numărul joburilor cu salariul la vedere să crească în următorii ani, pe măsură ce companiile se adaptează la noile reglementări europene.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions