Conecteaza-te cu noi

Societate

Școală de Vară în domeniul dezvoltării urbane durabile, la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 7-11 iulie, cea de-a XII-a ediție a Școlii de Vară CCMESI, cu tema „Aplicații în Ecologie Urbană: Natura de acasă – presiuni și oportunități în implementarea soluțiilor bazate pe natură în spațiile rezidențiale”.

Evenimentul va avea loc în campusurile universitare din București și Constanța și este coordonat de Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact (CCMESI) din cadrul Universității din București. Acesta se desfășoară în parteneriat cu Facultatea de Geografie – Universitatea din București, Facultatea de Urbanism – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și Society for Urban Ecology (SURE) – South-East Europe Chapter.

Școala de Vară CCMESI are ca obiectiv dezvoltarea și consolidarea competențelor profesionale ale studenților și masteranzilor din domeniile Geografie, Știința Mediului și Urbanism, în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a orașelor. Participanții vor fi implicați în activități educaționale inovatoare, non-formale, centrate pe teme esențiale pentru formarea viitorilor specialiști: modalități actuale de analiză a spațiilor urbane, alternative moderne de răspuns la provocările de mediu, metode participative de guvernare și planificare teritorială.

Programul include sesiuni teoretice, metodologice și aplicații practice interdisciplinare, desfășurate sub îndrumarea cadrelor universitare și a experților din instituțiile partenere. De asemenea, sunt prevăzute activități de teren, cu scopul analizării impactului urbanizării asupra zonei Lacului Siutghiol, arie naturală protejată a rețelei europene Natura 2000.

”Studenții și masteranzii vor desfășura cercetări aplicate în teren, pentru a evalua extinderea spațiului rezidențial în stațiunea Mamaia din perspectiva impactului antropic asupra Lacului Siutghiol. Se urmărește identificarea unor soluții pentru provocările actuale de dezvoltare durabilă ale Municipiului Constanța: conservarea biodiversității urbane în cadrul complexului lacustru Siutghiol-Tăbăcăriei, ca arie protejată de interes european; adaptarea zonei costiere la schimbările climatice; îmbunătățirea calității vieții urbane și creșterea atractivității turistice a orașului.”, precizează șef lucrări dr. Mirela Paraschiv, coordonatorul Școlii de Vară din partea UOC.

Detalii suplimentare despre Școala de Vară CCMESI sunt disponibile în cadrul paginii web dedicate evenimentului: https://eism.weebly.com/scoala-de-vara.html.

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions