Conecteaza-te cu noi

Societate

Studenți din cinci țări, reuniți la Universitatea Ovidius pentru o sesiune de comunicări științifice

Published

on

comunicari stiintifice ovidius

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) găzduiește vineri, 9 mai 2025, cea de-a V-a ediție a Sesiunii internaționale de comunicări științifice ale studenților în drept și științe administrative.

Deschiderea oficială a manifestării va avea loc începând cu ora 9.30, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr. 1).

Potrivit organizatorilor, la ceremonie vor participa conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC, prof. univ. dr. Adrian Stoica, decanul FDSA, alături de invitați internaționali de prestigiu: prof. univ. dr. Marie-Elisabeth Baudoin, vicepreședintele Universității Clermont Auvergne (UCA), și prof. univ. dr. Jean-François Riffard, decanul Școlii de Drept UCA.

La sesiunea de comunicări vor participa cu lucrări științifice peste 60 de studenți din România, Republica Moldova, Ucraina, Polonia și India.

Lucrările se vor desfășura în format hibrid (fizic și virtual), integral în limba engleză și franceză, în patru secțiuni paralele: Științe penale, Drept privat, Drept public, respectiv Științe administrative. La finalul manifestării, cele mai bune prezentări vor fi premiate, cu susținerea Editurii Solomon.

„Ne bucurăm să le oferim studenților un cadru în care să își dezvolte abilitățile de cercetare și oratorie. Creșterea numărului de participanți și diversificarea centrelor universitare din care aceștia provin confirmă recunoașterea tot mai largă de care se bucură evenimentul nostru”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica, decanul FDSA.

Importanța manifestării științifice este subliniată de parteneriatul cu șapte facultăți de profil din țară și din străinătate, de la: Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din Oradea, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea „Iuri Fedkovici” din Cernăuți, Ucraina, și Universitatea Maria Curie-Skłodowska din Lublin, Polonia.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions