Conecteaza-te cu noi

Actual

Sunset Seamphony 2017 vă invită la un… picnic simfonic

Published

on

Sunset Seamphony 2017 vă invită duminică, 6 august, la un eveniment inedit: un picnic simfonic. Orchestra Bigg Dimm a’Band, din Cluj, va concerta de la ora 11.00, pe faleza Cazinoului din Constanța, la iarbă verde!

Am luat decizia să organizăm acest picnic pentru a întări și mai mult legătura puternică ce s-a creat între orchestră și public. Membrii orchestrei vor sta pe iarbă, pentru a fi și mai aproape de iubitorii de muzică”, a declarat Georgiana Rusu, organizatorul evenimentului. Aceasta a adăugat că publicul care va asista la concert va avea parte și de o serie de surprize. „Pentru că sunt surprize, nu vi le putem dezvălui acum, dar vă asigurăm că merită să veniți la concert”, a adăugat Georgiana Rusu.

Constănțenii și turiștii sunt așteptați și seara, de la ora 20.00, la concertul care a devenit deja o tradiție aplaudată a sezonului estival 2017.

Proiectul „Sunset Sea-mphony 2017” a debutat sâmbătă, 29 iulie, cu două concerte, susținute de orchestra Bigg Dimm a’Band, din Cluj, pe faleza Cazinoului din Constanța.

Sute de constănțeni au asistat la cele două concerte. Unii au venit special pentru ele, alții au auzit muzica și s-au oprit pentru a asculta. Orchestra din Cluj, compusă din peste 20 de instrumentiști, a interpretat arii din opere celebre, cum ar fi Nessun Dorma, dar și reinterpretări ale unor coloane sonore, ca de exemplu cele din „Gladiatorul” și din serialul „Urzeala Tronurilor”. Au fost și arii din tangouri celebre, în timpul cărora doi constănțeni au demonstrat că se poate dansa tango sub clar de lună, pe faleza Cazinoului.

Advertisement

Pentru noi a fost o experiență unică. S-a creat o legătură puternică între public și orchestră, o legătură ca în niciun alt gen de spectacol”, a spus dirijorul Răzvan Metea. Și pentru orchestra sa a fost o experiență inedită să cânte în aer liber la malul mării, pe scaune, fără podium, înconjurați de public.

Publicul a fost eterogen, fiind alcătuit atât din turiști, cât și din constănțeni, atât din copii, familii cu bebeluși, cât și din pensionari.

Concertele vor continua zilnic, până pe 27 august. Acestea se vor desfășura pe platoul din zona grupului statuar „Pescarii”, până pe 12 august 2017, și în zona amfiteatrului statuii lui Mihai Eminescu, în perioada 13 – 27 august 2017.

Publicul poate asista în mod gratuit la toate concertele.

Am creat acest proiect pentru că noi suntem convinşi că oraşul Constanţa are nevoie de evenimente culturale de calitate. Îi asigurăm pe constănţeni şi pe turişti că vor urmări spectacole deosebite şi mulţumim pe această cale Primăriei Constanţa pentru încrederea în acest proiect şi pentru finanţarea acordată. Concertele la apus de soare, la malul mării, în aer liber, reprezintă un eveniment inedit atât pentru iubitorii muzicii clasice cât şi pentru cei care preferă genuri diferite, de exemplu pop-rock”, a declarat managerul proiectului, Georgiana Rusu.

Repertoriul concertelor este variat, accesibil pentru publicul larg şi cuprinde piese celebre de muzică simfonică precum şi adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock româneşti şi străine, cântece cunoscute de muzică populară românească sau melodii celebre de pe coloana sonoră a filmelor. Pentru o cât mai mare diversitate muzicală, au fst stabilite mai multe repertorii distincte a câte 60 de minute, care vor fi prezentate fără ca programul să fie acelaşi.

Proiectul este organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. şi este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, cu suma de 334.800 lei. Partener oficial este Dobrogea TV.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions