Conecteaza-te cu noi

Actual

Tineri din 4 țări europene, eveniment în fața Obeliscului din Costinești

Published

on

Mâine, 26 iunie 2017, începând cu ora 10, va avea loc evenimentul Environmental Art Exhibition în fața Obeliscului din Costinești, jud. Constanța. Acest eveniment reunește șase lideri de decizie din instituții ce au ca scop protejarea Mării Negre și 40 de tineri din Bulgaria, Slovacia, Turcia și România, participanți în proiectul Erasmus+ KA3 “The Black Sea and the Youth Policy” (proiect avizat de Ministerul Educației și Cercetării). Aceștia doresc să crească nivelul de conștientizare a importanței protejării Mării Negre, prin creații de artă de mediu numai din deșeuri reutilizate, fiecare dintre acestea având o poveste anume.  Marea Neagră este una dintre cele mai remarcabile mări regionale din lume, fiind una dintre cele mai izolate. Singura sa legătură cu oceanele lumii este prin Strâmtoarea Bosfor. Cu toate acestea, Marea Neagră se confruntă cu anumite provocări conform Planului strategic de acțiune pentru protecția mediului și reabilitarea Mării Negre, adoptat la Sofia, Bulgaria, la 17 aprilie 2009, de Comisia pentru Protecția Mării Negre Împotriva Poluării. Complementar se identifică implicarea scăzută a tinerilor în elaborarea unor politici comune cu privire la protecția mediului Mării Negre şi a zonei sale costiere. În acest context, Asociaţia Young Europe Society în colaborare cu Prefectura Județului Harghita, Prefectura Județului Constanța și Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină “Grigore Antipa” Constanţa desfășoară în perioada 17-28 iunie proiectul KA3 “The Black Sea and the Youth Policy” (proiect avizat de Ministerul Educației și Cercetării) în loc. Costinești, jud. Constanța, proiect finanțat prin programul Comisiei Europene, Erasmus+. Seminarul reunește 40 tineri cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani din 4 țări partenere: România, Bulgaria, Slovacia și Turcia. De asemenea, în cadrul acestuia sunt prezenți 6 lideri decizionali și experți. Prezența acestor lideri decizionali în cadrul proiectului este imperios necesară în crearea propunerii de politică de tineret, oferindu-le tinerilor oportunitatea de a da glas ideilor lor cu privire la implicarea în protejarea Mării Negre. În cadrul activităților sunt folosite metode educative non-formale precum: animarea participanților, joc de rol, Environmental Art Exhibition, EcoBatucada, a învăța prin a face, sesiuni de reflecție, învățare individuală, participare activă în activitățile de grup. Menționăm că susținerea financiară pentru realizarea integrală a acestui proiect este asigurată de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions