Conecteaza-te cu noi

Administratie

Veste proastă pentru constănțeni! Se măresc taxele și impozitele locale!

Published

on

Constănțenii primesc o veste proastă. Se măresc taxele și impozitele locale pentru anul 2020. Potrivit unui proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța începând cu 2020, Primăria notează că „este necesar ca începând de la anul nivelului impozitelor și taxelor locale precum și limitele amenzilor contravenționale să fie indexate cu rata inflației de 4,6%, precum și să fie aplicată o cotă adițională de 10,4% la impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren și impozitul pe mijloace de transport, față de nivelul aprobat începând cu anul 2019 prin Hotărârea Consiliului local nr. 136/2018 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale la nivelul municipiului Constanța începând cu anul 2019 cu modificările și completările aduse de Hotărârea Consiliului local nr. 507/2018“.

„Indexarea impozitelor și taxelor locale este o obligație impusă prin legislația fiscală potrivit căreia autoritățile publice locale sunt responsabile cu adoptarea până la data de 30 aprilie a unei hotărâri în vederea indexării sumelor reprezentând impozit sau taxă locală (art. 491 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal). De asemenea, tot cu rata inflației se indexează sumele reprezentând limitele amenzilor contravenționale prevăzute de Legea nr. 227/2015 sau instituite de autoritatea publică locală astfel cum este prevăzut de art. 493 alin. (7) din Codul fiscal („(7) Limitele amenzilor prevăzute la alin. (3) şi (4) se actualizează prin hotărâre a consiliilor locale conform procedurii stabilite la art. 491.”)“, se arată în proiect.

USR Constanța: Făgădău trebuie să acopere deficitul de la finalul anului 2018

Decizia de a majora taxele și impozitele locale a fost comentată și de cei de la USR Constanța, care au scris pe Facebook că, deşi nu au remarcat să fie foarte nemulțumit atunci când Guvernul României a tăiat din nou din bugetele administrațiilor locale, Făgădău trebuie să ia măsuri pentru acoperirea deficitului de la finalul anului 2018.

„Da, Constanța a avut deficit anul trecut, nu mai este oraşul bogat despre care ne povestea primarul la o emisiune televizată, atunci când încerca să justifice decizia de a avea borduri de marmură la pasajul Cumpenei. De unde să acopere gaura, că doar municipiul are şi rate de plătit pentru autobuzele poluante luate pe datorie? De la cetățenii contribuabili, care vor fi taxați suplimentar de anul viitor. Incompetența acestei administrații continuă să se vadă şi în proiectul bugetului local pentru 2019: fonduri europene la nivelul unei comune, aceleaşi proiecte prăfuite care nu se mai finalizează, ruşinos de puține, pe care le găsim reluate şi în acest an în nota de fundamentare privind proiectul bugetului pe anul 2019. Efectele măririlor nesustenabile din punct de vedere economic se vor resimți direct şi în buzunarele constănțenilor în viitorul apropiat, acestea adăugându-se la inflație şi la costurile împrumuturilor pe care le angajează iresponsabil guvernul PSD-ALDE şi pe care vor trebui să le plătească inclusiv copiii noştri“, se arată în mesajul postat de USR Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions