Conecteaza-te cu noi

Actual

10 constănțeni au fost reținuți pentru proxenetism! Operau în Cehia și România

Published

on

La data de 22.02.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a  inculpaţilor ANASTASIEI GINA-LOREDANA, NEDELCU ŞTEFAN, NEDELCU VASILE, ENE CRISTIAN, ENE LENUŢA CREŢU DANIEL-IONUŢ, DEMIR FLORIN-CRISTOFOR, VOICU IONUŢ, RASIM SANGHIUZEL și FLOREA DANIEL, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat şi proxenetism. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna ianuarie 2017, inculpații ANASTASIEI GINA-LOREDANA, NEDELCU ŞTEFAN, NEDELCU VASILE, ENE CRISTIAN, ENE LENUŢA împreună cu alți suspecți au constituit un grup infracţional organizat, la care pe parcurs au aderat şi/sau pe care l-au sprijinit inculpații CREŢU DANIEL-IONUŢ, DEMIR FLORIN-CRISTOFOR şi VOICU IONUŢ, grupul acţionând coordonat în perioada ianuarie 2017 – februarie 2018, în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, în special pe teritoriul Cehiei şi al României. S-a reținut că în perioada ianuarie 2017 – februarie 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii, inculpații au determinat şi au înlesnit practicarea prostituţiei unui număr de 22 de persoane de sex feminin obţinând totodată importante foloase patrimoniale. La data de 22 februarie 2018 procurorii D.I.I.C.O.T. –  S.T. Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au efectuat un număr de 21 de percheziții domiciliare pe raza municipiilor Constanța, Medgidia și a orașelor Cernavodă și Năvodari, ocazie cu care au fost găsite și ridicate 4 autoturisme de lux, 6.000 de euro și alte mijloace cu valoare probatorie în cauză. Inculpații vor fi prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. București, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Tulcea, S.C.C.O. Porturi Maritime Constanța și I.P.J. Constanța. De asemenea, la activități au participat specialiști de la Garda de Coastă Constanța și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Tomis” Constanța.  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. Potrivit IPJ Constanța, grupul acționa în Cehia, Marea Britanie, Elveția și Germania.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions