Conecteaza-te cu noi

Societate

10 localități din Delta Dunării vor beneficia de lucrări de apărare împotriva inundațiilor

Published

on

Proiectul „Apărarea complexă a localităților situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundațiilor asupra vieții, județul Tulcea” a fost promovat prin HG 28/2022 și publicat în Monitorul Oficial al României, după ce la începutul acestei an Guvernul României a aprobat investiția la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (M.M.A.P.).

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor, Obiectiv specific 5.1 Reducerea efectelor și a pagubelor asupra populației cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundații și eroziune costieră.

Beneficiarul proiectului „Apărarea complexă a localităților situate în Delta Dunării pentru minimizarea riscului inundațiilor asupra vieții, județul Tulcea” este Administraţia Naţională “Apele Române” (A.N.A.R.) prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (A.B.A.D.L.)

Obiectivul principal al proiectului este reducerea riscului de producere a inundațiilor în localitățile Periprava, Sulina, Crișan, Sfântu Gheorghe, Gorgova, Letea, Mila 23, Pardina, Ilganii de Sus și Vulturu din Delta Dunării afectate de schimbările climatice. Obiectivul este de aducere la parametri optimi de funcționare a stațiilor de pompare și evacuare existente, cât și realizarea lucrărilor de închidere a liniei de apărare împotriva inundațiilor, cu efecte benefice asupra populației, bunurilor materiale și obiectivelor social – economice.

Advertisement

Valoarea investiției este de de 42.825.000 de lei, inclusiv TVA și va fi realizată din finanțare europeană, de la bugetul de stat prin M.M.A.P., din veniturile proprii ale A.N.A.R, precum și din alte surse legal constituite.

Durata estimată a execuției lucrărilor este de 18 luni de la semnarea contractului.

Lucrările proiectate sunt amplasate pe cele 3 brațe ale Dunării: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe din judetul Tulcea.

Investiția “APĂRAREA COMPLEXĂ A LOCALITĂȚILOR SITUATE ÎN DELTA DUNĂRII PENTRU MINIMIZAREA RISCULUI INUNDAȚIILOR ASUPRA VIEȚII JUDEȚUL TULCEA’’ cuprinde 3 obiective de investiție și anume:

  1. Reabilitarea și modernizarea stațiilor de evacuare a excesului de apă din intravilanul localităților Periprava, Sulina, Letea, Pardina, Crișan, Sfântu Gheorghe, Gorgova, Mila 23, din Delta Dunării.
  2. și 3. Lucrarile de apărare împotriva inundațiilor a localităților Vulturu și Ilganii de Sus din comuna Maliuc, jud Tulcea constau în lucrări de închidere a liniei de apărare și realizarea a 2 stații de pompare la Vulturu și una la Ilganii de Sus.

Realizarea proiectului va avea ca rezultate imediate:

  •  evitarea pierderilor de vieți omenești în cazul dezastrelor naturale și a efectelor undelor de viitură pe Dunăre ca efect al schimbărilor climatice;
  •  protejarea și îmbunătățirea calității mediului și a standardelor de viață
  •  aducerea la parametrii optimi de funcționare a tuturor stațiilor de pompare din cele 10 localități

Foto: Imagine de la indundațiile din anul 2010

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions